Ειδήσεις

Μόνο με 2 γιατρούς θα λειτουργεί το Κ.Υ Κισσάμου

Δεν έχουν τέλος τα βάσανα για ασθενείς, γιατρούς , νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό από τη συνεχή υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ, η κυβέρνηση έφερε τους εργαζόμενους προ τετελεσμένων δίνοντας εντολή στο κέντρο υγείας να εφημερεύει μόνο με δύο γιατρούς, έναν αγροτικό ιατρό και έναν επιμελητή, χωρίς νοσηλεύτρια, χωρίς ασθενοφόρο, χωρίς φύλακα.

Με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών, ενώ το κέντρο υγείας Κισσάμου καλύπτει τεράστια έκταση. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι βάζουν λεφτά από τη τσέπη τους για αναλώσιμα. Η εντολή είναι να εφαρμοστούν άμεσα, δηλαδή μέσα σε 3-4 μέρες, οι προθέσεις της κυβέρνησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σειρά έχει και το κέντρο υγείας Βάμου.

Οι εργαζόμενοι του κέντρου υγείας Κισσάμου σε συνέλευσή τους αποφάσισαν να απέχουν από τέτοιες εφημερίες, μη θέλοντας να αναλάβουν τέτοιες επικίνδυνες ευθύνες.

Η ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ καταλήγει ως εξής: «ο τομέας της Υγείας και Ασφάλισης είναι κερδοφόροι τομείς για τις επενδύσεις του κεφαλαίου ώστε να ξεπεράσει τη κρίση του. Όσο του αδειάζει τη γωνία το δημόσιο σύστημα τόσο ενισχύεται. Αυτό το δρόμο ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή. Καλούμε το λαό να αντιπαλέψει αυτή την πολιτική, να συμμετέχει στους αγώνες του ταξικού εργατικού λαϊκού κινήματος στη κατεύθυνση της ανατροπής αυτής της βαρβαρότητας ώστε ο λαός να απολαμβάνει το πλούτο που παράγει».

Σχόλια