default-image

Κριτική, "καρφιά" και... θυμός από τον Γιώργο Σουλτάτο

Ποδόσφαιρο
Κριτική, "καρφιά" και... θυμός από τον Γιώργο Σουλτάτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρασαν 13 χρόνια και έξι μήνες, από τη στιγμή που ο Εργοτέλης βίωνε για πρώτη φορά την μεγάλη ιστορική πραγματικότητα της δημιουργίας της ΠΑΕ Εργοτέλης.

Ήταν 13 Ιουλίου 2002, όταν το «δίδυμο» όπως αποκαλούνταν εκείνη την εποχή οι πρωτομάστορες της νέας εργοτελίτικης εποχής Γιώργος Σουλτάτος και Νίκος Τζώρτζογλου, ζούσαν στον πυρετό των πρώτων ιδρυτικών υπογραφών. Ο Γιώργος Σουλτάτος ήταν ο πρώτος πρόεδρος και ο ανάδοχος των επίσημων πράξεων ανοίγοντας τον κύκλο που κράτησε 162 μήνες, προσφέροντας ποδοσφαιρικό πολιτισμό και μια τεράστια υποδομή στο Μαρτινέγκο. Χθες την ώρα που οι ποδοσφαιριστές άκουγαν επίσημα το νέο της «κατάληξης» στο Παγκρήτιο, ο Γιώργος Σουλτάτος ήταν καλεσμένος στην αέρα του ράδιο 98.4.

«Όλοι μας περιμέναμε αυτή την κατάληξη, γιατί τα χρέη ήταν τεράστια και ήταν αδύνατον να αντιμετωπισθούν σε συνθήκες κρίσης. Είναι όπως ο καρκινοπαθής. Ξέρουμε ότι θα πεθάνει και όταν έλθει το τέλος το αποδεχόμαστε…», είπε ο πρώην πρόεδρος, καταλογίζοντας ευθύνη για τις αποφάσεις του περασμένου καλοκαιριού:

«Ο κ. Παπουτσάκης παρασύρθηκε από προτροπές άλλων για να αποφασίσει ως μεγαλομέτοχος τη συνέχεια της ομάδας στη Β΄ Εθνική. Μέχρι τις 5 Αυγούστου, δεν υπήρχε σημείο ζωής. Δυστυχώς επικράτησαν οι γνώμες κάποιων που ήταν κοντά του και θεωρώ ότι ο μεγάλος επηρεασμός έγινε από τον Γιώργο Φραγκάκη, που υποστήριζε ότι θα ερχόταν χρηματοδοτήσεις για να βγάλει τη σεζόν ο Εργοτέλης».

Ο Γιώργος Σουλτάτος, επέμεινε σε αυτή την περίοδο, βγάζοντας ακόμη και θυμό που δεν εισακούσθηκε η πρόταση της κίνησης του το περασμένο καλοκαίρι. «Δε μας άφησαν και σαμπόταραν μια κίνηση που είχε όλους συντελεστές επιτυχίας, να ακολουθούσαμε τον δρόμο του ΟΦΗ, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο ΚΑΠ δε θα ίσχυε στην τρέχουσα σεζόν. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια με τον ερασιτέχνη Εργοτέλη και άλλους Εργοτελίτες. Τώρα θα κάναμε περίπατο για τον τίτλο στην Γ΄ Εθνική και θα επιστρέφαμε καθαροί στην κατηγορία που θα αφήναμε. Φέτος πήγα στην πρεμιέρα με τον ΑΟ Χανιά, είδα κάποια πράγματα που δε μου άρεσαν και δεν ξαναπήγα. Εγώ που δεν έχανα αγώνα μέσα έξω όλα αυτά τα χρόνια…».

Ο πρώτος πρόεδρος της ΠΑΕ, απάντησε και στο γιατί έφτασε εδώ ο Εργοτέλης μέσα από μια συσσώρευση χρεών. «Είναι απλό, προσπαθούσαν διαρκώς στην ΠΑΕ να κρεμάνε το καλάθι τους, πιο πάνω απ' ότι έφτανε το χέρι τους».

Και τώρα; «Οι ακαδημίες και το πρότυπο κέντρο που φτιάξαμε με τον Νίκο Τζώρτζογλου γνωρίζοντας τόση ανάπτυξη στη πορεία των χρόνων, αποτελούν το φερέγγυο μέλλον για τον Εργοτέλη. Ο Ερασιτέχνης έχει τη στιβαρή ηγεσία του Βαγγέλη Γιαννουλάκης και θα βρει τις λύσεις για ένα ευοίωνο μέλλον. Θα στηριχθούμε στους νέους του Εργοτέλη, την Κ19 και στις Ακαδημίες. Ο Εργοτέλης θα συνεχίσει να είναι ένα κόσμημα για την πόλη και να προσφέρει πολιτισμό στο ποδόσφαιρο. Φυσικά είμαι στενοχωρημένος, από την κατάληξη αυτής της ομάδας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News