default-image

"Θλιβερή" η τακτική της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό

Ελλάδα
"Θλιβερή" η τακτική της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το προεδρείο της ΓΣΣΕ συναντήθηκε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης με αντικείμενο συζήτησης το επερχόμενο ασφαλιστικό. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης η κ. Αθηνά Δρέττα και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος κ. Δημήτρης Τσιόδρας.

«Το ασφαλιστικό δεν μπορεί απλά να μπαλώνεται, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού ενώ χαρακτήρισε «θλιβερή» την τακτική της κυβέρνησης η οποία δεν συνομιλεί με την ΓΣΕΕ και τους εργαζόμενους. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ χαρακτήρισε «φορομπηχτικό» το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και συμπλήρωσε λέγοντας ότι στρέφεται «επί δικαίων και αδίκων».

Ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη έχει ως εξής:

«Η χώρα έχει ανάγκη από μια δυναμική οικονομία και αυτή δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν νιώσουν οι εργαζόμενοι σιγουριά για το μέλλον τους. Συναντηθήκαμε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ ώστε να συζητήσουμε την πρόταση που υποτίθεται ότι κάνει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό. Είναι θλιβερό το ότι η κυβέρνηση δεν συνομιλεί με την ΓΣΕΕ, έστω και για να διαφωνήσει με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων. Το Ποτάμι θα υπερασπιστεί την αρχή του διαλόγου. Θα πιέσουμε την κυβέρνηση έστω και τώρα να συζητήσει όχι μόνο με τους εργοδότες αλλά και με τα συνδικάτα. Τώρα, το τι θα κάνουμε στη Βουλή θα εξαρτηθεί και από την γνώση του προβλήματος, το οποίο είναι πολύ βαθύ, από τις απαιτήσεις των κοινωνικών εταίρων στην Ελλάδα αλλά και μέσα από την οπτική του Kινήματός μας ότι το ασφαλιστικό δεν μπορεί απλά να μπαλώνεται, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί. Δε μας ενδιαφέρει μια λύση του ασφαλιστικού σήμερα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα εργαζόμενοι και εργοδότες τον επόμενο χρόνο. Μας ενδιαφέρει μια συνολική λύση. Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε λάθος δρόμο, αντιγράφει τις κακές συνταγές του παρελθόντος χωρίς να προσθέτει τίποτα από όλα όσα μπορεί να της προσφέρει η γνώση και η εμπειρία άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Τις επόμενες μέρες ελπίζω να υπάρχει μια συγκεκριμένη πρόταση από την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και ελπίζω να υπάρξει ο χρόνος να συζητηθεί αυτή η πρόταση και με τη ΓΣΕΕ ώστε να οδηγηθούμε σε κάποιες κοινές αποφάσεις.

Ο πρόερος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστήσαμε τον επικεφαλής του Ποταμιού για την επίσκεψή του στη ΓΣΕΕ που έχει κατά τη γνώμη μας και έναν συμβολικό χαρακτήρα. Όταν η κυβέρνηση επιδιώκει να αποκλείει τους εργαζομένους και να συνομιλεί μόνο με τους εργοδότες να υπάρχει μια αντίστιξη που αναγνωρίζει το μεγάλο ρόλο της εργασίας στη λειτουργία και της κοινωνίας και της οικονομίας. Εκφράσαμε τις απόψεις μας για το δήθεν σχέδιο του ασφαλιστικού της κυβέρνησης που έχει μετατραπεί σε ένα φορομπηχτικό επί δικαίων και αδίκων και ζητήσαμε να συμβάλει το κόμμα του και στην αποκατάσταση των θεσμών διαλόγου για την κοινωνική ασφάλιση και όχι αυθαίρετων ετσιθελικών κυβερνητικών αποφάσεων. Σε κάθε περίπτωση οι θέσεις μας είναι γνωστές και θα υποστηριχτούν με αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις και συντονισμό με τους επιστημονικούς φορείς τις επόμενες μέρες και μήνες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News