Ειδήσεις

Μ. Κεφαλογιάννης: Η Τουρκία δε συμμορφώνεται με τη δημοκρατία

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, κατέθεσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ και Πρόεδρος της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας .

Ο κ. Κεφαλογιάννης κατέθεσε τη σχετική ερώτηση με αφορμή την κράτηση δώδεκα πανεπιστημιακών από τις Τουρκικές αρχές .

Συγκεκριμένα το κείμενο της ερώτησης του κ. Κεφαλογιάννη:

"Η Τουρκία χρησιμοποιώντας την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, με ανατολίτικα παζάρια και διαπραγματευτικά τερτίπια προσπαθεί να επανεκκινήσει   τις συζητήσεις για την ενταξιακή της πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την άλλη συνεχίζει να μην συμμορφώνεται με το ευρωπαϊκό κεκτημένο για την λειτουργία της δημοκρατίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ατομικές ελευθερίες, την ελευθερία του Τύπου, τη λειτουργία της δικαιοσύνης. 

Μόλις πριν λίγες μέρες οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση δώδεκα πανεπιστημιακούς οι οποίοι είχαν υπογράψει ψήφισμα ζητώντας την παύση των εχθροπραξιών μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και Κούρδων αυτονομιστών.

Μία ακόμη ενέργεια που αποδεικνύει τη χειραγώγηση της Τουρκικής Δικαιοσύνης από την Εκτελεστική Εξουσία κάτι που έχει σαφώς επισημανθεί στις σχετικές Εκθέσεις Προόδου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Η τουρκική Εισαγγελία επικέντρωσε την έρευνα γύρω από το ψήφισμα και προχώρησε σε συλλήψεις μετά τις οξύτατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου εναντίον όσων το υπέγραψαν.  Ο Τούρκος Πρόεδρος απεκάλεσε τους πανεπιστημιακούς τρομοκράτες, μη διανοούμενους, Πέμπτη φάλαγγα στην υπηρεσία ξένων δυνάμεων που επιθυμούν την ταπείνωση της Τουρκίας».

Τούτων δοθέντων, ερωτάται η Επιτροπή:

-Είναι σε γνώση της τα παραπάνω, και πώς τα σχολιάζει;

-Προτίθεται να θέσει τα παραπάνω θέματα στις διαπραγματεύσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας;"

Προβολή βίντεο YouTube Παρέμβαση Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη στην Ολομέλεια του ΕΚ για το μεταναστευτικό

Παρέμβαση Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη στην Ολομέλεια του ΕΚ για το μεταναστευτικό

Σχόλια