Ειδήσεις

Κατεβαίνουν στους δρόμους και οι απόμαχοι της ζωής

 Με όλες τους τις δυνάμεις και αποφασισμένοι να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι συνταξιούχοι του Ρεθύμνου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου τους, τις μειωμένες συντάξεις τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν παγίως, όπως επισημαίνουν σχετικά με την ιατροφαρμακευτική κάλυψή τους.

Στις 4 Φεβρουαρίου, συνταξιούχοι από το Ρέθυμνο θα συμμετάσχουν στην παγκρήτια κινητοποίηση που διοργανώνουν οι συνταξιούχοι της ΓΣΕΕ, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο των συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ρεθύμνου, Λευτέρη Κοτσαρίδη, θα υπάρχει δυναμική αντιπροσώπευση και σε κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται στην πρωτεύουσα, ώστε να σταλεί το μήνυμα στους κυβερνώντες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, τόσο του τομέα των ελεύθερων επαγγελματιών, όσο και του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ,ζητούν ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων τους, όπως επίσης, να μην τεθεί ζήτημα κατάργησης της κοινωνικής περίθαλψης, άσχετα από το μνημονιακά αιτούμενα από πλευράς των δανειστών. Όπως τονίζουν, σε αντίθετη περίπτωση, οι κινητοποιήσεις τους θα έχουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Σχόλια