default-image

Ένας ίσον κανένας. Νέα παράσταση της Πράξης Τέχνης Ίμερος

Κρήτη
Ένας ίσον κανένας. Νέα παράσταση της Πράξης Τέχνης Ίμερος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η φαντασία κάνει φασαρία στην οδό Σκουπιδοπόλεως. Όλα ήταν ήσυχα ώσπου εμφανίστηκαν 4 παιδιά που ήθελαν... να παίξουν. Στην οδό Σκουπιδοπόλεως χωράνε κάδοι, σκύλοι, στύλοι της ΔΕΗ, φωνακλάδες και αυτοκίνητα, αλλά δεν χωράει το παιχνίδι των παιδιών, δεν χωράει ούτε μία παιδική χαρά! Παρκάκι δεν υπάρχει πουθενά, ούτε γήπεδο για καμιά μπαλιά. Δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος!»

Η Πράξη Τέχνης Ίμερος πιστή στο όραμά της για τη δημιουργία ενός νέου, «σκεπτόμενου» θεάτρου για παιδιά και νέους, μετά τη συζήτηση που άνοιξε σε σχέση με την πολιτισμική συμφιλίωση, τις προκαταλήψεις και την παιδεία, έρχεται να προσθέσει μέσω της κωμωδίας «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης - Ένας ίσον κανένας» το θέμα της αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των παιδιών, της απελευθέρωσης της φαντασίας, του δικαιώματος στο παιχνίδι και της παρότρυνσης στη συνδημιουργία.

 Το έργο ανήκει στον Volker Ludwig, μετάφραση και διασκευή του Βασίλη Κουκαλάνι και σκηνοθεσία του Γιωργή Τσαμπουράκη. Την πρωτότυπη μουσική στο «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης - Ένας ίσον κανένας» υπογράφει ο συνθέτης και τραγουδιστής Φοίβος Δεληβοριάς.

Το έργο αυτό θέτει ως στόχο να οδηγήσει τα παιδιά, μέσω της συγκινησιακής τους συμμετοχής στο παιχνίδι των ηρώων, στην αναγνώριση της αναγκαιότητας της αρετής της αλληλεγγύης προκειμένου να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους. Έτσι κι' αλλιώς Ένας ίσον κανένας.

Η επίσημη πρεμιέρα του έργου είναι στις 30 Ιανουαρίου 2016, ώρα 20:00 στο θέατρο Αστόρια

Κόστος Εισιτηρίου

Γενική Είσοδος €10,00 Παιδικό, Φοιτητικό, Ανέργων €6,00

Συντελεστές Παράστασης:

Συγγραφέας:Volker Ludwig

Μετάφραση-Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι

Σκηνοθέτης: Γιωργής Τσαμπουράκης

Σκηνικά -Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη

Πρωτότυπη Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς

Επιμέλεια κίνησης: Μικαέλα Κεφαλογιάννη

Ηθοποιοί: Νικολής Αβραμάκης, Γιώργος Βογιατζής, Χρήστος Καράνταης, Μικαέλα Κεφαλογιάννη, Θεοδώρα Κοκκινίδη, Στέλιος Νερολαδάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Νικολής Αβραμάκης

Βοηθός σκηνογράφου: Άννα Χιλετζάκη

Artwork-Σχεδίαση: Βασίλης Παπαδάτος

Video Art - Κινηματογράφηση: Εμμανουήλ Αρμουτάκης

Φωτογραφία: Νικόλας Λεβεντάκης

Ηχοληψία- Φώτα: Sound Project

Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία:

Ελένη Τραντά Νερολαδάκη 6936 004 242 Μαυρουδή Ροδή 6976 084 756 [email protected]

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News