default-image

Στο Πειθαρχικό σήμερα η αναισθησιολόγος της 4χρονης Μελίνας

Κρήτη
Στο Πειθαρχικό σήμερα η αναισθησιολόγος της 4χρονης Μελίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών του ΕΣΥ, όπως είχε αποκαλύψει το neakriti.gr , περνάει σήμερα η αναισθησιολόγος που εμπλέκεται στην υπόθεση της 4χρονης Μελίνας που υπέκυψε μετά  την μοιραία εγχείρηση στην οποία και υποβλήθηκε για κρεατάκια.

Η ξαδέρφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Νεκταρία Πολάκη που κατηγορείται για κλοπή και ενδεχόμενη χρήση της ναρκωτικής ουσίας (πεθιδίνη) από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον πειθαρχικό έλεγχο κατά την  συνεδρίαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ στο ισόγειο του υπουργείου Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους.

Η υπόθεση της αναισθησιολόγου παραπέμφθηκε από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Κρήτης ως κατεπείγουσα και λόγω της εμπλοκής της γιατρού σε άλλη μείζονα υπόθεση στο νοσοκομείο - της μικρής Μελίνας.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία,σύμφωνα και με το protothema,  στη σημερινή συνεδρίαση κάθε ένα από τα μέλη του Πειθαρχικού θα αναλάβει τουλάχιστον δύο πειθαρχικούς φακέλους, δηλαδή θα αναλάβει να μελετήσει και να παρουσιάσει τις υποθέσεις που θα «χρεωθεί» στην επόμενη συνεδρίαση. Το ίδιο θα κληθεί να πράξει και όποιος οριστεί ως εισηγητής στην υπόθεση Πολάκη.

Με βάση την εισήγησή του στην επόμενη συνεδρίαση ή σε όποια συνεδρίαση οριστεί, τα μέλη του οργάνου θα ψηφίσουν την ποινή για την γιατρό.Μπορεί να κριθεί επίσης ότι η γιατρός τίθεται σε προσωρινή αργία τουλάχιστον μέχρι την απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Οι ποινές που μπορούν να επιβληθούν σε έναν γιατρό κυμαίνονται ανάλογα με την πράξη που του καταλογίζεται. Μπορεί να είναι έγγραφη επίπληξη, μη καταβολή αποδοχών δέκα μηνών, διακοπή του δικαιώματος υποβολής υποψηφιότητας για κατάληψη θέσης ανώτερου βαθμού, προσωρινή παύση μέχρι και δύο χρόνια, ή οριστική παύση και αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News