default-image

Νέο θύμα της μεταλλαγμένης γρίπης η 34χρονη στον Κουτσουρά;

Κρήτη
Νέο θύμα της μεταλλαγμένης γρίπης η 34χρονη στον Κουτσουρά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την τελευταία της πνοή άφησε τις πρώτες πρωινές ώρες στον Κουτσουρά Λασιθίου όπου έμενε με τον σύντροφο της 34χρονη κοπέλα την οποία ταλαιπωρούσε τις τελευταίες μέρες ένα βαρύ κρυολόγημα.

Η νεαρή γυναίκα  που είχε συμπτώματα γρίπης από την περασμένη Κυριακή, είχε επιλέξει να αντιμετωπίσει το κρυολόγημα της με βότανα εντριβές και άλλες πρακτικές παραδοσιακές συνταγές, αποφεύγοντας να επισκεφτεί το Νοσοκομείο η κάποιον ειδικό παθολόγο, για να ακολουθήσει την ενδεικνυόμενη θεραπευτική αγωγή. Μετά τα μεσάνυχτα η κατάσταση της επιδεινώθηκε  και κατέληξε μπροστά στα μάτια του συντρόφου της, ο οποίος δεν κατάφερε να την κρατήσει στη ζωή. Ο ίδιος ειδοποίησε το ΕΚΑΒ  προκειμένου να μεταφερθεί η 34χρονη Ουρανία  Μαυρουλάκη στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας , όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Την άτυχη κοπέλα παρέλαβε  στις 3.05  μετά τα μεσάνυκτα ο Γενικός ιατρός κ Γιάννης Πετράκης, ο οποίος εκτελεί χρέη αναπληρωτή διοικητή , για να διαπιστώσει ότι η νεαρή γυναίκα είχε καταλήξει τουλάχιστον δυο ώρες νωρίτερα καθώς παρουσίαζε υποστάσεις.

Το πρωί  της Τετάρτης μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ για την επιβαλόμενη νεκροψία - νεκροτομή προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου της, δοθέντος ότι τις τελευταίες μέρες γίνεται λόγος για πιθανή μετάλλαξη του ιού της γρίπης , που φέρεται να έχει στείλει για νοσηλεία σε όλη την Ελλάδα πάρα πολλούς ασθενείς ακόμα και μικρών ηλικιών.

Στο μεταξύ ειδοποιήθηκε από τους συγγενείς της ο πατέρας της ο οποίος ζεί στην Αυστραλία  και αναμένεται  για να συνοδεύσει την κόρη του στην τελευταία της κατοικία.

Στο μεταξύ ο  ιατρός κ Γιάννης Πετράκης ερωτηθείς για  το αν καταγράφεται αυτές τις μέρες έξαρση των περιστατικών γρίπης στις μικρές ηλικίες του πληθυσμού  στην ευρύτερη Ιεράπετρα είναι καθησυχαστικός.

«Στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας έρχονται περιστατικά γριπώδους συνδρομής με φυσιολογικούς ρυθμούς σχεδόν καθημερινά. Δεν έχουμε  εντολή να στέλνουμε επιχρίσματα για αναλύσεις προκειμένου να διαπιστώσουμε αν έχουμε προσβολές από τον Η1Ν1 η κάποιον άλλο μεταλλαγμένο  ιό.  Πάντως για το συγκεκριμένο περιστατικό έχουμε ενημερώσει σχετικά την ΔΥΠΕ  Κρήτης , το ΚΕΛΠΝΟ  και το ΕΚΕΠΥ. Φαντάζομαι ότι κατά τη νεκροψία νεκροτομή ελήφθησαν δείγματα για να γίνουν οι απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις, οι οποίες θα δίνουν απάντηση στο ερώτημα της αιτίας του θανάτου της 34χρονης από τον Μακρύ Γιαλό», πρόσθεσε ο Γενικός ιατρός κ Γιάννης Πετράκης.

Δεν είναι γνωστό επί του παρόντος - σε αυτό θα δώσουν απάντηση οι ιατροδικαστικές εξετάσεις - αν η άτυχη 34χρονη είναι το νέο (έκτο πανελλαδικά) θύμα του μεταλλαγμένου ιού της γρίππης, ο οποίος μέχρι τώρα έχει προκαλέσει θανάτους κυρίως μεταξύ ευπαθών ομάδων, δηλαδή ηλικιωμένων και ανθρώπων με ιδιαίτερη ευαισθησία.

Ρεπορτάζ Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News