Ειδήσεις

Στα σκαριά η δημιουργία αγροτικού συλλόγου Ηρακλείου

Η ανάγκη οργάνωσης και πάλης ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν την μικρομεσαία αγροτιά στην περιοχή όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη μικρομεσαίων αγροτών της πόλης και των περιχώρων του Ηρακλείου.

Σε αυτή τη βάση, αποφασίστηκε η δημιουργία Πρωτοβουλίας Συγκρότησης Αγροτικού Συλλόγου Ηρακλείου, με την εξής επιτροπή:

?      Καραβιώτης Δημήτρης            694 558 2573 (υπεύθυνος επιτροπής)

?      Λειβαδίτης Βαγγέλης            694 992 8205      

?      Λαβετζάκης Βασίλης            699 571 6201

?      Χατζηγεωργίου Αποστόλης      694 469 7215

?      Χαλκιαδάκη Ειρήνη                  694 144 0445

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζεται: Η επιτροπή της πρωτοβουλίας καλεί μικρομεσαίους αγρότες και αγρότισσες, είτε κατά κύριο επάγγελμα είτε όχι, εργάτες και επιστήμονες της γης, απόμαχους του ΟΓΑ, που κατοικούν ή έχουν αγροτική περιουσία στην πόλη ή στα περίχωρα της πόλης του Ηρακλείου, να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας, να εγγραφούν στην πρωτοβουλία, και να συμμετάσχουν σε ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Ηρακλείου, την Τετάρτη 27 Γενάρη, η οποία θα επικυρώσει Καταστατικό, θα εκλέξει προσωρινή διοίκηση, θα καταρτίσει μητρώο μελών, και θα καλέσει σε ανοιχτές αρχαιρεσίες για διοίκηση το προσεχές διάστημα. Μεγαλοαγρότες, ιδιοκτήτες μεγάλων εκμεταλλεύσεων δεν γίνονται δεκτοί.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες του Ηρακλείου πρέπει να κλιμακώσουν τη δράση τους με μαχητικές κινητοποιήσεις, ταυτόχρονα παλεύοντας για την οργάνωση του Αγροτικού Συλλόγου τους.

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες του Ηρακλείου να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΓΑ, Πέμπτη 21 Γενάρη στις 11 πμ, που καλούν ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών, ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων, και Επιτροπές Αγώνα Αγροτών του Νομού, κόντρα στην ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και την πολιτική της ΕΕ, την ΚΑΠ.

Σχόλια