Ειδήσεις

Σήμερα απολογείται ο 26χρονος για την γιάφκα στο Ηράκλειο

Ενώπιον της δικαιοσύνης σήμερα για να απολογηθεί ο τρίτος φερόμενος ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση της γιάφκας που εντοπίστηκε στην καρδιά του Ηρακλείου και ο οποίος να επισημανθεί  ότι δε βαρύνεται - όπως οι συγκατηγορούμενοί του - για οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, αλλά μόνο για απλή συνέργεια στην οπλοκατοχή.

Στο μεταξύ προφυλακιστέος κρίθηκε χθες το μεσημέρι ο 44χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση με τα όπλα που βρέθηκαν προ ημερών σε γκαρσονιέρα στο κέντρο του Ηρακλείου. Στον αντίποδα, ο 40χρονος κουμπάρος του, ο οποίος επίσης απολογήθηκε χθες, αφέθηκε ελεύθερος αφού, ωστόσο, του επιβλήθηκε μια σειρά αυστηρών περιοριστικών όρων. Όσον αφορά στον τρίτο κατηγορούμενο, τον 26χρονο Ρεθυμνιώτη, αυτός αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου σήμερα.

Ενώπιον του ανακριτή, ο 44χρονος πήρε χθες «πάνω» του όλη την ευθύνη για τα όπλα της γκαρσονιέρας, υποστηρίζοντας ότι τόσο ο 40χρονος, όσο και ο 26χρονος δε γνώριζαν το παραμικρό για το τι υπήρχε μέσα στο διαμέρισμα. Εξάλλου, ο 44χρονος φέρεται να εξήγησε την κατοχή όλου αυτού του αριθμού των όπλων με το ότι είναι παθιασμένος συλλέκτης όπλων. Ωστόσο, ο εν λόγω ισχυρισμός του φαίνεται ότι δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο 44χρονος είναι προφυλακιστέος ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και είχε συλληφθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς φέρεται να μετέφερε στις αποσκευές του έξι κιλά χασίς.

Από την άλλη, ο 40χρονος κουμπάρος του αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με μια σειρά από αυστηρότατους περιοριστικούς όρους. Ειδικότερα, ο 40χρονος θα πρέπει να πληρώσει χρηματική εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ, καθώς και να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε Σάββατο. Του επιβλήθηκε ακόμη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση επικοινωνίας με τους δύο συγκατηγορούμενούς του, ενώ, τέλος, του απαγορεύτηκε να πηγαίνει σε χώρους σκοποβολής.

Αξίζει να τονίσουμε σ' αυτό το σημείο ότι τόσο ο 44χρονος, όσο κι ο 40χρονος απολογήθηκαν χθες μόνο για την κατηγορία της οπλοκατοχής κατά συναυτουργία κι όχι για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με τον ένα εκ των δικηγόρων του 40χρονου, Κώστα Παπαμαστοράκη, οι συμπληρωματικές απολογίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα, σε ημερομηνία που θα οριστεί από τον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση. Εξάλλου, αναφορικά με τον 26χρονο, επισημαίνεται ότι δε βαρύνεται - όπως οι συγκατηγορούμενοί του - για οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, αλλά μόνο για απλή συνέργεια στην οπλοκατοχή.

Στο μεταξύ, το neakriti.gr, επικοινώνησε με το συνήγορο υπεράσπισης του 44χρονου, που βρίσκεται υπό προσωρινή κράτηση, Διονύση Βέρρα. Ο κ. Βέρρας υποστήριξε ότι ο πελάτης του είναι συλλέκτης όπλων, γι' αυτό και βρέθηκαν όλα αυτά τα όπλα στο εσωτερικό του διαμερίσματος.

«Ο εντολέας μου έχει πάθος με τη συλλογή όπλων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα όπλα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα έχουν συλλεκτική αξία κι ότι δεν είναι ακριβά. «Δεν είναι, δηλαδή, από αυτά που ψάχνει ν' αγοράσει κάποιος που θέλει όπλο για να το χρησιμοποιήσει», μας εξήγησε ο γνωστός δικηγόρος.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ 40ΧΡΟΝΟΥ

«Δεν υπάρχει αγωνία για το DNA»...

Στοo neakriti.gr , μίλησε ωστόσο κι ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του 40χρονου, που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο Κωστής Παπαμαστοράκης (ο έτερος δικηγόρος του είναι ο Γιώργος Στειακάκης). Ο κ. Παπαμαστοράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την εξέλιξη της υπόθεσης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι ο εντολέας του δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα του καταλογίζουν.

Πρόσθεσε ακόμη αναφορικά με τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA, η οποία πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο εντολέας του είχε μπει στην γκαρσονιέρα, ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αγωνία, καθώς ο 40χρονος ουδέποτε επισκέφτηκε το διαμέρισμα.

«Ο πελάτης μου είχε τα κλειδιά του σπιτιού μόνο και μόνο για να πληρώνει το μίσθωμα της γκαρσονιέρας στον ιδιοκτήτη της (κάνοντας χάρη στον κουμπάρο του), ο οποίος διαμένει στην ίδια πολυκατοικία», επισήμανε ο κ. Παπαμαστοράκης.

Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια