Ειδήσεις

Συνάντηση Παυλόπουλου – Ντράγκι

Με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, συναντάται σήμερα, Τρίτη, στη Φρανκφούρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Παυλόπουλος συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, τόσο σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα προσαρμογής, όσο και την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης αλλά το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι εταίροι.

«Η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, αλλά και οι εταίροι μας πρέπει να εκπληρώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις. Μετά την αξιολόγηση, η οποία πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό για να μην υπάρξει πρόβλημα με τις ήδη διαφαινόμενες αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, είναι ανάγκη να γίνει αμέσως συζήτηση για το ελληνικό χρέος - όχι για κούρεμα, καθώς δεν είναι εφικτό με βάση τους κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου, αλλά για άλλες μεθόδους, οι οποίες οδηγούν σε ελάφρυνση, κάτι που έχουν αποδεχθεί και οι εταίροι μας. Επίσης, να υπάρξουν αν χρειαστεί κατά την διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος, διορθώσεις σε σημεία, στα οποία αποδεδειγμένα -και αφού συμφωνήσουμε από κοινού- είναι εσφαλμένο» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Σχόλια