Ειδήσεις

Δεκατρείς ιστορίες που αποδεικνύουν ότι τα ζώα έχουν ψυχήιν

Τα ζώα είναι γεμάτα με πολύ περισσότερη συμπόνια, αγάπη, γενναιότητα και εφευρετικότητα απ' ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν. Εδώ είναι 13 απίστευτες ιστορίες που αποκαλύπτουν τις κρυμμένες τους αρετές.

1. Η γορίλλας Koko αντιδρά σε μια θλιβερή στιγμή στην αγαπημένη της ταινία

Η Koko παρακολουθεί την αγαπημένη της ταινία "Tea with Mussolini". Σε μια θλιβερή σκηνή, ένα αγόρι πρέπει να αποχαιρετήσει τους συγγενείς του στο σταθμό του τρένου. Καθώς η σκηνή ξεκινάει, η ευαίσθητη γορίλλας γυρίζει με πλάτη στην τηλεόραση, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να δει. Στην συνέχεια, δείχνει με κινήσεις τις λέξεις: "θλίψη", "κλάμα, "πρόβλημα", "μητέρα" και "αγάπη", με βουρκωμένα, όπως φαίνεται στο βίντεο, μάτια.

Δείτε τη συγκεκριμένη σκηνή εδώ:

2. Τα συγκινητικά τελευταία λόγια ενός παπαγάλου

Ο Alex, ένας αφρικάνικος γκρι παπαγάλος, είχε την ικανότητα να μετράει και να προσδιορίζει τα χρώματα. Επίσης, είχε μια φοβερή σχέση με την ιδιοκτήτριά του, Irene Pepperberg. Όταν ο Alex πέθανε το 2007, τα τελευταία του λόγια προς την Irene ήταν τα εξής: "Θα είσαι καλά. Σε αγαπώ."

3. Οι αγελάδες έχουν "κολλητούς" φίλους και αγχώνονται όταν είναι χωρισμένοι

Σύμφωνα με την επιστήμονα Krista McLennan, "Όταν οι αγελάδες έχουν τον ιδανικό φίλο μαζί τους, τα επίπεδα του άγχους τους, με βάση τους ρυθμούς της καρδιάς τους, μειώνονται συγκριτικά με το αν βρίσκονταν μαζί με κάποιον μη φίλο τους".

4. Οι δύο σκύλοι που οδήγησαν τους ιδιοκτήτες τους 70 ορόφους κάτω στους Δίδυμους Πύργους, προτού καταρρεύσουν

Τα σκυλιά-οδηγοί Salty και Roselle βραβεύτηκαν από κοινού με το μετάλλιο "Dickin" για το λόγο ότι παρέμειναν πιστά στο πλευρό των τυφλών ιδιοκτητών τους, οδηγώντας τους θαρραλέα κάτω για περισσότερους από 70 ορόφους στους Δίδυμους Πύργους και σε μέρος ασφαλή, μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη.

5. Το Jack Russell Terrier που έδωσε τη ζωή του για να σώσει 5 παιδιά από άγρια σκυλιά

Το 2007, πέντε παιδιά έπαιζαν με τον "George", όταν δέχτηκαν επίθεση από δύο πίτμπουλ. "Ο George προσπάθησε να μας προστατέψει, γαβγίζοντας και ορμώντας σε αυτά", δήλωσε ένα από τα παιδιά σχετικά με την επίθεση, "αλλά εκείνα άρχισαν να τον δαγκώνουν -το ένα στο κεφάλι και το άλλο στην πλάτη". Η ηρωική του παρέμβαση έσωσε τα παιδιά, αν και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Στον George απονεμήθηκε μετά θάνατον μετάλλιο για τη γενναιότητά του.

Πηγή: ethernews.com

Σχόλια