default-image

Σε αποσύνθεση το Νοσοκομείο Σητείας-Κινδυνεύουν οι ασθενείς

Κρήτη
Σε αποσύνθεση το Νοσοκομείο Σητείας-Κινδυνεύουν οι ασθενείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταγγελία-γροθιά στο στομάχι για το Νοσοκομείο της Σητείας. Μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας επέζησε κυριολεκτικά από θαύμα, όπως καταγγέλλει στην "ΚΡΗΤΗ TV", η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σητείας.

Πριν από οκτώ μήνες ένας 62χρονος κατέληξε λόγω εμφράγματος, καθώς δεν υπήρχε καρδιολόγος για να τον επαναφέρει.

Το Δεκέμβριο ακόμα ένας άνδρας από τη Ζάκρο, πέθανε στο δρόμο προς το νοσοκομείο επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει, όπως περιγράφει η πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σητείας στο neakriti.gr, ένας άνθρωπος κατάφερε να επιζήσει, καθώς έτυχε στη μία και μοναδική ημέρα της εβδομάδας που καρδιολόγος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Σητείας.

Του έκανε ανάνηψη επί δύο ώρες, ο άνθρωπος σώθηκε και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου.

Το Δεκέμβριο το Νοσοκομείο Σητείας απέκτησε έναν επικουρικό καρδιολόγο, μετά από τουλάχιστον 3 χρόνια που ήταν χωρίς καρδιολόγο. Μέχρι τότε γινόταν συνεχώς διακομιδές, οι οποίες συνεχίζονται ακόμα και τώρα, όποτε ο ένας και μοναδικός επικουρικός καρδιολόγος δεν έχει βάρδια.

Σε αποσύνθεση χειρουργική, γυναικολογική, παιδιατρική κλινική που κατεβάζουν ρολά μία φορά το μήνα και για μία εβδομάδα περίπου.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το νοσοκομείο της Σητείας. Η παθολογική κλινική κλείνει μία φορά το μήνα και για μία εβδομάδα, λόγω εφημεριών.

Τα περιστατικά της παθολογικής κλινικής που μπορούν παίρνουν εξιτήριο και όσα χρειάζεται να νοσηλευτούν μεταφέρονται στη χειρουργική ή διακομίζονται, όπως εξηγεί η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου της Σητείας.

Η ΔΥΠΕ απαντά υπάρχει σχέδιο για προσλήψεις στο νοσοκομείο της Σητείας και στις θέσεις που προκηρύσσονται τώρα για την Κρήτη, προβλέπεται ένας μόνιμος καρδιολόγος για τη πολύπαθο νοσοκομείο.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_6ir2ul2p/

Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News