Ειδήσεις

Απεργιακές κινητοποιήσεις, τι δηλώνουν φορείς της Κρήτης

Μπαράζ κινητοποιήσεων από παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς φορείς για το ασφαλιστικό.

Εικοσιτετράωρη ή 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση εξαγγέλθηκε ήδη για τις 4 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου κ. Γιώργο Νικολιδάκη στο Ράδιο 9,84.

«Φοβόμαστε ότι το τελικό σχέδιο θα έχει μόνο υποχωρήσεις από Ελληνικής πλευράς και πλήγματα για όλους εμάς», πρόσθεσε. «Σε αυτή την κινητοποίηση θα είμαστε όλοι μαζί, παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς».

Με την κατάληψη των γραφείων του ΟΓΑ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις του οι αγρότες και στην Κρήτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παγκρήτιου Συντονιστικού Πρίαμο Ιερωνυμάκη.

 
Κάλεσμα του ιδίου μέσω του Ράδιο 9,84 προς όλους τους φορείς να συμπλεύσουν μαζί τους διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο.

Μία ημέρα μετά 21η Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κατάληψη του ΟΓΑ από τους αγρότες της Παναγροτικής Συσπείρωσης σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού συλλόγου Αστερουσίων Μανόλη Καρκαβάτσο.


Απόψε στις 18:00 στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής Νοτίων Συνοικιών (λεωφόρος Παπαναστασίου 193) και η συνάντηση τους με τους αγροτικούς συλλόγους Ηρακλείου προκειμένου να συντονίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Παγκρήτια συνάντηση του συντονιστικού των αγροτών στις 18.00 το απόγευμα στην ΟΑΣΝΗ με αντικείμενο τις κινητοποιήσεις.

Σε αναγνώριση ότι οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιπτώσεις θα είναι επώδυνες για τους αγρότες, ως απόρροια των συνεπειών της συμφωνίας με τους δανειστές προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου που καλεί στο υπουργείο τους αγρότες για να συζητήσουν μαζί του τα προβλήματά τους.


Η χώρα θα χρειαστεί να πιεί το «πικρό ποτήρι της υλοποίησης της συμφωνίας» πρόσθεσε. Αναγνώρισε ότι το δυσκολότερο κομμάτι για τους αγρότες είναι το ασφαλιστικό, προσδιορίζοντας την αύξηση των εισφορών τους από τα περίπου 940 ευρώ τον χρόνο που πληρώνει ο αγρότης για τη σύνταξη και την υγεία του, στα 1.540 ευρώ, σταδιακά και σε βάθος τετραετίας.
Χαρακτήρισε πολύ βασικό αυτό το στοιχείο της τετραετούς προσαρμογής για τους αγρότες ενώ για το φορολογικό ανέφερε ότι η επιβάρυνση θα είναι πολύ μικρότερη, υπολογίζοντας ότι θα φθάσουν από τα 220 εκατομμύρια σε 240-250 εκατομμύρια με βάση ότι το καθαρό συνολικό αγροτικό εισόδημα που δηλώνεται είναι 1,3 δισ. ευρώ.

Στάση εργασίας και κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της χώρας έξω από το υπουργείο εργασίας την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου με απόφαση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

Σχόλια