Ειδήσεις

"Σαρώνει" η κακοκαιρία την χώρα

Σε εξέλιξη είναι ο χιονιάς που σαρώνει την Ελλάδα. Μετά τις καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους, σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις σε ημιορεινές αλλά και πεδινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. 

Χιονίζει από τα ξημερώματα στα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης, ενώ χιόνι έπεσε ακόμη και στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας προβλήματα και καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Κλειστά θα παραμείνουν, σήμερα, τα σχολεία στον Δήμο Λαγκαδά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς και στον Δήμο Ωραιόκαστρου, στη Θεσσαλονίκη.


Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώθηκε, επίσης, πως λόγω της κακοκαιρίας, στις Δημοτικές Ενότητες Πολυγύρου, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 9.00, ενώ τα σχολεία στο Βάβδο και στον Ταξιάρχη δεν θα λειτουργήσουν.Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στη Φλώρινα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ στην Κοζάνη τα σχολεία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:30 το πρωί. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και στις δύο πόλεις.Στις 09:15 θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα σχολεία στο Άργος Ορεστικό, όπως επίσης οι παιδικοί και ο βρεφονηπιακός σταθμός, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Πυκνό χιόνι πέφτει από τα ξημερώματα ακόμη και μέσα στην πόλη του Βόλου, ενώ στο Πήλιο η σφοδρή χιονόπτωση από χθες το απόγευμα και καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, έχει δημιουργήσει προβλήματα στους δρόμους και στην κίνηση των αυτοκινήτων.Όλα τα προάστια περιμετρικά του Βόλου, έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ προς το Πήλιο και συγκεκριμένα από τον Άνω Βόλο και πάνω είναι υποχρεωτική και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η πυκνή χιονόπτωση συνεχίζεται σε όλο το Πήλιο και στα Χάνια το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 60 εκατοστά. 

Υπενθυμίζεται ότι, τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα ένας άνδρας να χάσει τη ζωή του, όταν το όχημά του παρασύρθηκε από χείμαρρο στην περιοχή του ρέματος Κρουσοβίτη στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. 

Επίσης, το βράδυ του Σαββάτου από τα ορμητικά νερά που φούσκωσαν την κοίτη του Πηνειού στην περιοχή των Τρικάλων κατέρρευσε η γέφυρα στην περιοχή της Διάβας προκαλώντας δυσχέρειες στην κίνηση των οχημάτων που πρέπει να χρησιμοποιήσουν παρακαμπτήριους δρόμους. 

Σχόλια