default-image

Βερολίνο: Σήμερα η συνάντηση Παυλόπουλου-Μέρκελ

Ελλάδα
Βερολίνο: Σήμερα η συνάντηση Παυλόπουλου-Μέρκελ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση θα έχει έχει σήμερα με τον Γερμανό ομόλογό του Γιοακίμ Γκάουκ και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Γερμανία.

Η κ. Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, θα συζητήσουν για την προσφυγική κρίση, «η οποία επιβαρύνει ιδιαίτερα την Ελλάδα και τη Γερμανία», αλλά και για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος βοήθειας.

Αναφορικά με την προσφυγική κρίση ο Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι θα συζητηθούν η βελτίωση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μετατροπή της παράνομης μετανάστευσης σε νόμιμη και η αντιμετώπιση των αιτιών του προσφυγικού κύματος.

Σε συνέντευξή του στο φύλλο της Δευτέρας της γερμανικής εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung», ο κ. Παυλόπουλος χαρακτηρίζει θαρραλέα χαρακτηρίζει την πορεία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στο προσφυγικό. «Ο Έλληνας Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος θαυμάζει την προσφυγική πολιτική της Άγκελα Μέρκελ, κατηγορεί δε την Τουρκία ότι στηρίζει τους διακινητές προσφύγων» αναφέρει η εφημερίδα στον υπότιτλο της εκτενούς συνέντευξης, στην οποία ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει ότι «η Μέρκελ είναι μεγάλη πολιτικός» και με τις αποφάσεις της στο προσφυγικό προσέφερε πολλά στην Ευρώπη και στην Γερμανία.

Την Τρίτη ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στη Φραγκφούρτη, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης:

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

10:45 τ.ω.: Άφιξη στο Βερολίνο.

12:10: Αναχώρηση κ. Προέδρου της Δημοκρατίας από το ξενοδοχείο για το Προεδρικό Μέγαρο, Schloss Bellevue.

12:15: Επίσημη τελετή υποδοχής.

12:30: Κατ' ιδίαν συνάντηση κ. Προέδρου της Δημοκρατίας με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Joachim Gauck.

12:40: Δηλώσεις κ.κ. Προέδρων στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

12:50: Επίσημο γεύμα.

16:30: Συνάντηση με την Καγκελάριο κα Angela Merkel.

17:45 - 19:30: Συνάντηση κ. ΠτΔ με Δ.Σ. Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου και με εκπροσώπους Ομογενειακών Οργανώσεων στην Ελληνική Πρεσβεία.

20:20-20:30: Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο.

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

09:00-09:45: Συνάντηση κ. ΠτΔ με Πρόεδρο Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων κ. Reiner Hoffmann.

10:00-10:45: Συνάντηση κ. ΠτΔ με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής Ο.Δ. της Γερμανίας κ. Norbert Lammert.

11:00-12:40: Συνάντηση κ. ΠτΔ με Καθηγητή κ. Βασίλειο Φθενάκη και με Έλληνες ανταποκριτές / δημοσιογράφους στην Ελληνική Πρεσβεία.

14:20: Άφιξη στη Φραγκφούρτη.

15:00-15:45: Συνάντηση κ. ΠτΔ με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Mario Draghi.

15:50-16:10: Συνάντηση κ. ΠτΔ με Έλληνες εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

20:30 τ.ω.: Άφιξη στην Αθήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News