Ειδήσεις

Αστυνομικοί σε... ρόλο καθαρίστριας

Σκηνές απείρου κάλους με αστυνομικούς σε ρόλους καθαρίστριας και κρατούμενους να καθαρίζουν τουαλέτες, γυρίζουν την ΕΛ.ΑΣ. σε άλλες εποχές, μετά τη λήξη των συμβάσεων για την καθαριότητα σε όλη την Ελλάδα.

Το υπουργείο Δημόσιας τάξης αποφάσισε να μη ζητήσει παράταση, αλλά να περιμένει μέχρι να καρποφορήσει πανελλήνιος διαγωνισμός αγνοώντας, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., υγειονομική "βόμβα" ιδίως στις περιπτώσεις των κρατητηρίων, όπου στην καθαριότητα έχουν κλιθεί να συμβάλουν ακόμη και οι κρατούμενοι.

Το πρόβλημα οξύνεται καθημερινά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου στην περίπτωση του Αστυνομικού Μεγάρου δεν αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής πρόβλημα. Καθώς έχουν επιστρατευτεί δύο καθαρίστριες, πολιτικοί υπάλληλοι της ΕΛ.ΑΣ., που συμβάλουν στην τήρηση της υγιεινής σε ένα χώρο, όμως, με δεκάδες κρατούμενους και εκατοντάδες επισκέπτες σε καθημερινή βάση.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. δεν κρύβουν την ανησυχία τους αλλά και τη απογοήτευση που προκαλεί η εικόνα που επικρατεί γενικότερα με το θέμα των προμηθειών, αφού στα αστυνομικά τμήματα δεν υπάρχει ούτε χαρτί για να τυπωθούν δικογραφίες, πόσο μάλλον να εξυπηρετηθούν πολίτες που ζητούν αντίγραφα εγγράφων.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια