default-image

Προσκυνηματική επίσκεψη του Πέτρας και Χερρονήσου στο Φανάρι

Κρήτη
Προσκυνηματική επίσκεψη του Πέτρας και Χερρονήσου στο Φανάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο του προσκύνημα ως Επίσκοπος στις πανίερες αυλές της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πραγματοποίησε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου ο Σεβασμιότατος νέος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος. Τον Σεβασμιότατο κ. Γεράσιμο συνόδευαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Παν. Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και ο Παν. Αρχιμανδρίτης Μύρων Κτιστάκης, Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος το πρωί της Κυριακής, με την ευλογία της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ενώ ο Παναγιότατος παρίστατο συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο ΣεβασμιότατοςΑρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, κατά την ιδιαίτερη ακρόασή στο Πατριαρχικό Γραφείο, παρουσίασε στον Πατριάρχη το νέο μέλος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Σεβ. Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο, ο οποίος εξέφρασε την αφοσίωση και τον σεβασμό του προς τον Παναγιότατο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ζήτησε την ευλογία του Οικουμενικού Πατριαρχείου ενόψει της ενθρονίσεώς του, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 23η Ιανουαρίου 2016, στην έδρα της Επαρχίας του, τη Νεάπολη του νομού Λασιθίου.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News