default-image

Αστυνομικοί: Εγκληματική η συρρίκνωση του ΤΑΕ Κρήτης

Κρήτη
Αστυνομικοί: Εγκληματική η συρρίκνωση του ΤΑΕ Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που οι συνθήκες κρίσης οξύνουν κάθε μορφή εγκληματικότητας και η ένταση της αστυνόμευση είναι βασικό ζητούμενο, κάθε συζήτηση για συρρίκνωση  των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων στην Κρήτη, είναι επικίνδυνη.

Συνδικαλιστές Ειδικοί Φρουροί από όλη την Ελλάδα, που συμμετέχουν στη πανελλαδική συνάντηση η οποία φιλοξενείται στην Κρήτη χαρακτηρίζουν μάλιστα εγκληματική τη συγκεκριμένη πρόταση η οποία περιλαμβάνεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού.

Οι ειδικοί φρουροί από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη ενώνουν τις δυνάμεις τους και τις προτάσεις τους με στόχο την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων τα οποία συζητήθηκαν στο πλαίσιο της διήμερης πανελλαδικής  συνάντησης που ολοκληρώθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο του αστυνομικού Μεγάρου στο Ηράκλειο .

Κορυφή του παγόβουνου στα θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ειδικοί φρουροί σε όλη την Ελλάδα είναι το πάγωμα των προσλήψεων καθώς εδώ και δυο χρόνια η προκήρυξη για 500 νέες θέσεις, παραμένει στα συρτάρια της ηγεσίας της ΕΛΑΣ.

Η επανεκκίνηση της διαδικασίας αναμένεται να  βρεθεί στη κορυφή της λίστας των αιτημάτων που θα θέσουν τα προεδρεία των τριών ενώσεων στην φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ.

 Στο περιθώριο της πανελλαδικής συνάντησης, ο  πρόεδρος της ένωσης των Ειδικών Φρουρών Αττικής αναφέρθηκε και στη απώλεια του Στάθη Λαζαρίδη, θεωρώντας επιβεβλημένη ως ένδειξη τιμής στη θυσία του εν ώρα καθήκοντος, να δοθεί το όνομα του σε μια από της υπηρεσίες των ΤΑΕ της Κρήτης

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News