Ειδήσεις

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Κρήτης

Παραμένουν δεμένα στα λιμάνια της Κρήτης τα πλοία της γραμμής Ηράκλειο-Πειραίας και Χανιά-Πειραιάς, καθώς συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου που εκδόθηκε χθες, Σάββατο.

Τα πλοία δεν αναμένεται να αποπλεύσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί, βάσει της εικόνας του καιρού και των προβλέψεων των μετεωρολόγων, το απόγευμα.

Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο τα πλοία να αναχωρήσουν το βράδυ, στην προγραμματισμένη ώρα τους, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Σε όλη την Ελλάδα

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, φτάνοντας μάλιστα κατά τόπους και τα 9 μποφόρ, προκαλούν και σήμερα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Από το λιμάνι του Πειραιά, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ ανοιχτή είναι η γραμμή για τον Αργοσαρωνικό.

Από τη Ραφήνα τα δρομολόγια για Μαρμάρι και Κυκλάδες εκτελούνται κανονικά, ενώ η γραμμή Αγ. Μαρίνα -Νέα Στύρα θα είναι ανοιχτή μετά τις 10 το πρωί.

Επίσης στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου ενώ κλειστή είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας. Το πρωινό δρομολόγιο από το Λαύριο για Κέα δεν εκτελέστηκε.

Κλειστό είναι το Ρίο-Αντίρριο και οι γραμμές Πρίνου-Καβάλας,Κεραμωτή Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα Κέρκυρα και Λευκίμμη-Ηγουμενίτσα εκτελούνται κανονικά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπεται εξασθένηση των ανέμων αργότερα στα ανατολικά.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Σχόλια