default-image

Μεγάλη συμμετοχή στο διαγωνισμό Μαθηματικών στο Λασίθι

Κρήτη
Μεγάλη συμμετοχή στο διαγωνισμό Μαθηματικών στο Λασίθι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στον 76ο Μαθητικό Διαγωνισμό από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιανουαρίου. Στο διαγωνισμό "Ευκλείδης" συμμετείχαν πολλοί μαθητές Λυκείου και από το νομό Λασιθίου (Σητεία, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα).

Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στο 2ο Λύκειο της Ιεράπετρας, όπου έφτασαν πολλοί γονείς, μαθητές και δέκα καθηγητές-επιτηρητές από όλο το νομό. Τα θέματα έφτασαν στην ώρα τους, ενώ τα παιδιά αναμετρήθηκαν με τον Ευκλείδη. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί διαγωνισμός του Θαλή. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Ο κ. Μιχάλης Περάκης, πρόεδρος της Ε.Μ.Ε. Λασιθίου, θέλοντας να παροτρύνει περισσότερους μαθητές να συμμετάσχουν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς στο μέλλον, έγραψε την εξής όμορφη επιστολή:

«Μικροί Ήρωες

Ξύπνησαν νωρίς για όλους τους υπόλοιπους γνωστούς και φίλους, θα είναι ένα συνηθισμένο και ξεκούραστο πρωινό Σαββάτου.

Εκείνοι όμως, μαθητές, γονείς και δάσκαλοι, θα οργώσουν τα Μαθηματικά και το Λασίθι από τον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία, θα συναντήσουν την υπόλοιπη παρέα στο 2ο Λύκειο της Ιεράπετρας.

Τα θέματα έφτασαν στην ώρα τους. Οι 18 επιτυχόντες του διαγωνισμού του Θαλή σήμερα θα αναμετρηθούν με τον Ευκλείδη. Σκαλοπάτι πολύτιμο για τη γνώση, οι 10 συνάδελφοι επιτηρητές από όλο το νομό και οι χιλιάδες ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα, επιτελούν αδιάκοπα και ανιδιοτελώς το ιερό τους χρέος.

Έτσι τα βρήκαμε ως μαθητές κι εμείς και είναι όμορφο και σπουδαίο, ως καθηγητές πλέον, τα σωστά αυτής της χώρας να τα συνεχίζουμε.

Η εξέταση τελείωσε κατά το μεσημέρι, πρόσωπα μαθητικά κουρασμένα και άυπνα, οι γονείς στην αυλή γεμάτοι αγωνία και περηφάνια, καθηγητές-άνθρωποι και πάνω από όλα φίλοι, συνάδελφοι παλιοί και νέοι, γεμάτοι ικανοποίηση.

Στο δρομολόγιο της επιστροφής για Σητεία, Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα αναλογίζεται κανείς το "Άξιον Εστί".

Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στους καθημερινούς Ήρωες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News