Ειδήσεις

Στους δρόμους την Τετάρτη οι αγρότες της Κρήτης

Στους δρόμους βγαίνουν την ερχόμενη Τετάρτη (20/1) αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης, την ίδια ημέρα που είναι προγραμματισμένο και το πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο, με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και τις επερχόμενες αλλαγές στο φορολογικό, που τους αφορούν άμεσα.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Συντονιστικού των αγροτών κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης, το κάλεσμα και των Κρητών αγροτών για αντίδραση στα νέα μέτρα είναι για την ερχόμενη Τετάρτη.

Ανοιχτό κάλεσμα, την ίδια ώρα, απευθύνει για την Κυριακή στις 18:00 στις Αρχάνες το Παγκρήτιο Συντονιστικό Όργανο των αγροτών, προκειμένου να συζητηθούν οι κινητοποιήσεις σε επίπεδο Κρήτης, αλλά και να ληφθούν αποφάσεις που θα αφορούν γενικότερα την 20ή Ιανουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό που τονίζει ο κ. Ιερωνυμάκης είναι ότι την Τετάρτη οι αγροτοκτηνοτρόφοι όλης της Κρήτης θα διαμαρτυρηθούν τόσο για το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, όσο και για το φορολογία των αγροτών, με την απόφαση για τη μορφή των κινητοποιήσεων να λαμβάνεται την Κυριακή στο ανοιχτό κάλεσμα των αγροτών στις Αρχάνες.

Σχόλια