default-image

Με το κάλεσμα και... το πρώτο "καψώνι"

Κρήτη
Με το κάλεσμα και... το πρώτο "καψώνι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους κάλεσε η μαμά Πατρίδα να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία και τους είπε μάλιστα ότι θα τους καλύψει τα έξοδα μεταφοράς τους μέχρι το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Αντ' αυτού, τούς έκαμε το πρώτο "καψώνι" για να συνηθίσουν στην ιδέα του στρατεύματος.  

Δεν τους ενημέρωσε και δεν τους εξήγησε η μαμά Πατρίδα στο νομό Λασιθίου ότι, μετά το κλείσιμο του Φρουραρχείου στη λίμνη του Αγίου Νικολάου, η στρατιωτική αυτή υπηρεσία μεταφέρθηκε στην αεροπορική Μονάδα, ψηλά στο βουνό, πάνω στα ραντάρ της Ζήρου στους Αρμένους Σητείας.

Αποτέλεσμα, ο νεοσύλλεκτος, για να παραλάβει την κατάσταση επιβίβασης (φύλλο πορείας), να υποχρεώνεται από το Οροπέδιο Λασιθίου, τη Ρίζα Ιεράπετρας, ή το Βραχάσι να πηγαίνει αυτοπροσώπως στη Ζήρο, να ξοδεύει πάρα πολλά χρήματα και χρόνο, να ταλαιπωρείται απίστευτα για να κερδίσει γύρω στα 70 ευρώ, ενώ ήδη θα έχει ξοδέψει τα διπλάσια.

Διαμαρτύρονται οι γονείς των νεοσύλλεκτων από την Ιεράπετρα και το Μεραμπέλο για το κλείσιμο του Φρουραρχείου στη λίμνη του Αγίου Νικολάου, που αποφασίστηκε πριν τέσσερα χρόνια για να περικοπούν κάποια έξοδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Έτσι το κράτος γλίτωσε κάποια ενοίκια για το μικρό κτήριο που νοίκιαζε μάλλον, και μετέφερε όλα τα έξοδα στις πλάτες του κοσμάκη.

Οι γονείς των νεοσύλλεκτων της ανατολικής Κρήτης θα έμεναν ικανοποιημένοι αν έκλεινε τελείως το Φρουραρχείο της Ζήρο, και αν έμενε μόνο σε λειτουργία το Φρουραρχείο του Ηρακλείου.

Στο Ηράκλειο μπορεί να έκλεισε το φρουραρχείο στο λιμάνι αλλά μεταφέρθηκε στη ΣΕΑΠ. Εκεί κοντά είναι το αεροδρόμιο και το λιμάνι, απ' όπου ταξιδεύουν όλοι οι νεοσύλλεκτοι. Θα μπορούσαν λοιπόν να περνούν από τη ΣΕΑΠ, να παίρνουν την κατάσταση επιβίβασης και να συνεχίζουν το ταξίδι τους με το καράβι για το κέντρο νεοσυλλέκτων.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News