Ειδήσεις

Κινητοποίηση για την άφιξη της Fraport ετοιμάζουν στα Χανιά

Κάλεσμα για δυναμικό "παρών" στο αεροδρόμιο των Χανίων ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ημέρα που κλιμάκιο της εταιρείας Fraport θα επισκεφτεί τον αερολιμένα προκειμένου να καταμετρήσει τα «ασημικά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, απευθύνουν τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του "Ι. Δασκαλογιάννης".

Μάλιστα, απευθυνόμενοι στα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και τους τοπικούς βουλευτές τούς καλούν να παρευρεθούν επίσης, όπως τον «παλιό καλό καιρό»...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση-κάλεσμα που εξέδωσαν οι υπάλληλοι της ΥΠΑ του αερολιμένα Χανίων, «την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 επισκέπτεται το αεροδρόμιο 13μελές κλιμάκιο της Fraport και ακολουθεί στις 25-01-16 κλιμάκιο του ΤΑΙΠΕΔ για καταγραφή "των ασημικών".

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι στο αεροδρόμιο 10 το πρωί, ώστε μαζί με τους φορείς, τα κόμματα, τους συλλόγους, τις συλλογικότητες, αλλά και τους συμπολίτες μας, να δηλώσουμε για άλλη μια φορά την αντίθεσή μας στο ξεπούλημα του αεροδρομίου.

Ιδιαίτερη πρόσκληση απευθύνουμε στη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων και στους κυβερνητικούς βουλευτές να δώσουν το παρών (όπως τον παλιό καλό καιρό)».

Πρωτοβουλία Πολιτών "Πρώτα ο Άνθρωπος": «Αυτή η πολιτική δεν πρέπει να έχει συνέχεια»

Όχι στην υποτέλεια και κατοχή υπέρ των ξένων συμφερόντων με το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας λένε και τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση "Πρώτα ο Άνθρωπος" σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

«Δεν είναι πολλές μέρες», αναφέρουν, «που ανακοινώθηκε και επίσημα η παραχώρηση 14 αεροδρομίων της χώρας - μεταξύ αυτών και του αεροδρομίου των Χανίων - στην εταιρεία Fraport, που κατά 51% ανήκει στο γερμανικό κρατίδιο της Έσσης. Με τη σκανδαλώδη αυτή απόφαση χάνεται από το ελληνικό κράτος μια πηγή εσόδων και πηγαίνει κατευθείαν στα κρατικά ταμεία της Έσσης. Χάριν του υποτιθέμενου "χρέους", για το οποίο παραδίδουμε ως χώρα ό,τι έχουμε, χωρίς να εγγυάται κανείς για το τέλος της κρίσης.

Όταν όμως πουλάμε το δημόσιο πλούτο της χώρας, όταν δίνουμε τα εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να σταθούμε στα πόδια μας, πώς θα ανακάμψουμε;

Δε θα μπορούσε να υπάρχει άλλο πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι φέρνουν τα μνημόνια. Υποτέλεια και κατοχή υπέρ των ξένων συμφερόντων.

Εμείς δεν ανήκουμε σε αυτούς που πιστεύουν πως, αφού οι υπογραφές έχουν πέσει, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Αυτό δεν αφορά μόνο τα αεροδρόμια, αλλά και τη συνολικότερη πολιτική της κυβέρνησης και τη στάση των τοπικών βουλευτών της, που πολλές φορές βρίσκονται σε αντίθεση με τα τοπικά και τα εθνικά συμφέροντα.

Εμείς, ως Πρωτοβουλία Πολιτών-"Πρώτα ο Άνθρωπος", πιστεύαμε πάντα και εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως αυτή η πολιτική δεν πρέπει να έχει συνέχεια και διαβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά τους πολίτες των Χανίων πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σύμφωνα με τη διακήρυξη της ίδρυσής μας, που είναι πιστή στην υπεράσπιση του μέλλοντος του τόπου και αντίθετη με μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και κοινωνικής αναλγησίας».

Σχόλια