Ειδήσεις

Β. Βιλιάρδος: Τρύπα στο χάος αν δεν υπάρξει διαγραφή χρέους

«Το ασφαλιστικό αλλά και μία σειρά άλλα μέτρα της κυβέρνησης είναι μόνο δημοσιονομικού χαρακτήρα, μπορεί να ψηφίζονται αλλά η εφαρμογή τους οδηγεί σε περαιτέρω ύφεση και νέες τρύπες προς δανεισμό.

Όσο επενδύσεις δε γίνονται σε μία χώρα που δεν αποπνέει προοπτικές ανάπτυξης, τόσο η Ελλάδα θα καταβυθίζεται. Η ουσία είναι το χρέος: αν αυτό δεν διαγραφεί και ονομαστικά, οι συζητήσεις για απλή εξυπηρέτησή του δεν οδηγούν σε καμία ανάκαμψη», είπε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο οικονομολόγος αναλυτής του analyst.gr Βασίλης Βιλιάρδος.

Παράλληλα μίλησε για τη μεγάλη επικοινωνιακά παραδοξότητα στην Ε.Ε., η

χώρα που δεν επιθυμεί τη δραστηριοποίηση του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη είναι αναμφίβολα η Γερμανία - έχοντας χρηματοδοτήσει την Πορτογαλία, έτσι ώστε να το εξοφλήσει, καθώς επίσης την Ιρλανδία.

Εντούτοις, στην περίπτωση της Ελλάδας, επιμένει πως είναι απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ - ενώ η ίδια η Ελλάδα, προηγουμένως μέσω του κ. Σαμαρά (ο οποίος ανετράπη λίγο αργότερα) και πρόσφατα από τη σημερινή κυβέρνηση (που μάλλον δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία της), τάσσεται επίσης εναντίον του ΔΝΤ.

Σχόλια