Ειδήσεις

Οι έμποροι της Κρήτης ζητάνε "κλειστές" Κυριακές

Δύο θέματα που "καίνε" τους εμπόρους, η κατάργηση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές και η λειτουργία των "κινέζικων" καταστημάτων, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες στα γραφεία της Περιφέρειας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης κ. Εμμανουήλ Κουμαντάκης και μέλη της διοίκησης του ΕΣΗ και της ΟΕΣΚ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν δύο βασικά θέματα:

1. Η απαίτηση του εμπορικού κόσμου της Κρήτης για κατάργηση του Νόμου 4177/2013 που αφορά την κυριακάτικη αργία και τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους, και ζητήθηκε η πολιτική συνδρομή και βοήθεια της Περιφέρειας, ώστε το υπουργείο να ανταποκριθεί και να υλοποιηθεί η προεκλογική υπόσχεση του υπουργού κ. Σταθάκη για κατάργησή του.

2. Το πρόβλημα των κινέζικων καταστημάτων, που μέσα στην οικονομική κρίση, που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις, αποτελούν εστίες παραεμπορίου και φοροδιαφυγής για τις αγορές της Κρήτης και ζητήθηκε να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες προκειμένου να γίνουν συντονισμένοι έλεγχοι.

Σχόλια