default-image

Εκδηλώσεις για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Κρήτη
Εκδηλώσεις για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου οργανώνει εκδηλώσεις κάτω από τη γενική ονομασία "Σάββατα με τους Επιστήμονες" το πρώτο και το τρίτο Σάββατο κάθε μήνα. Για αυτό το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 είναι προγραμματισμένη εκδήλωση με τίτλο "Γεωπάρκα - Ο πλούτος της Γης σε ανοικτή έκθεση".

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας προτείνει τη συμμετοχή των πολιτών στα σχετικά προγράμματα για να έχουν όλοι την ευκαιρία να συμμετέχουν, να γνωρίσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με έναν αρμόδια καταρτισμένο επιστήμονα ανάλογα με το θέμα της εκάστοτε εκδήλωσης.

Οι λιλιπούτειοι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παίξουν, να εξερευνήσουν και να φτιάξουν κατασκευές.

Τα θέματα που θα συζητηθούν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου είναι:

-Γιατί η ποικιλότητα του πλανήτη Γη είναι κληρονομιά της ανθρωπότητας;

-Γιατί τα Γεωπάρκα θεωρούνται φυσικά μνημεία;

-Ποιες ελληνικές περιοχές χαρακτηρίζονται ως "Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO";

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00: Συζήτηση με θέμα "Γεωπάρκα - Η ποικιλότητα του πλανήτη Γη και η αξία της" με το δρα Χαράλαμπο Φασουλά, υπεύθυνο Τμήματος Γεωποικιλότητας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00-14:00 : Διαδραστική περιήγηση στα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCΟ με τη χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής "Staridas Geography" του Σπύρου Σταρίδα, γεωλόγου Msc (για ηλικίες άνω των 10 ετών).

12:00-14:00: Φτιάχνω το δικό μου απολίθωμα, "πετροζωγραφίζω" και κατασκευάζω θήκες για τη δική μου συλλογή με πετρώματα (για ηλικίες άνω των 4 ετών).

12:15-14:00: "Μικροί παλαιοντολόγοι και γεωλόγοι εν δράσει" (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου για ηλικίες από 4 έως 7 ετών).

12:15-14:00: Συμμετέχω σε αληθινή ανασκαφή απολιθωμάτων. Εξερευνώ και ανακαλύπτω πετρώματα και ορυκτά (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου για ηλικίες άνω των 7 ετών).

12:15-14:00: "Κατασκευάζουμε το Χάρτη Γεωποικιλότητας της Κρήτης", με την υποστήριξη του Σπύρου Σταρίδα, γεωλόγου Msc. Κόβουμε, κολλάμε και ζωγραφίζουμε πάνω σε ένα μεγάλο χάρτη της Κρήτης τα σημαντικότερα Φυσικά Γεωλογικά Μνημεία του νησιού (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου - για ηλικίες άνω των 7 ετών).

Η γενική είσοδος είναι 6 ευρώ. Για τα μέλη του Συλλόγου "Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης", τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών και τα ΑμεΑ η είσοδος είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον ιστότοπο του Μουσείου: http://www.nhmc.uoc.gr/el/news/28797

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News