Ειδήσεις

Αυτόνομα αυτοκίνητα ετοιμάζει η Google

«Η Google επιδιώκει τη σύναψη περισσότερων συνεργασιών με εδραιωμένες εταιρείες στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και προμηθευτές μέσα στο 2016, προκειμένου να επιταχύνει τη δουλειά που γίνεται πάνω στα αυτόνομα/ αυτοοδηγούμενα οχήματα», ανέφερε σε δηλώσεις του την Τρίτη 12 Ιανουαρίου ο Τζον Κράφτσικ, πρόεδρος του σχετικού προγράμματος της εταιρείας.

Ο κ. Κράφτσικ δεν ανέφερε ονόματα, ωστόσο εμφανιζόμενος σε συνέντευξη Τύπου στο Auto Show του Ντιτρόιτ, στο οποίο εδρεύουν οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ, είπε σε μια αίθουσα γεμάτη στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών ότι «ελπίζουμε να δουλέψουμε με πολλούς από εσάς».

Στελέχη της εταιρείας έχουν δηλώσει ότι στόχος δεν είναι η παραγωγή οχημάτων, αλλά αντ' αυτού η παροχή λογισμικού και χαρτών για να μπορεί ένα όχημα να πλοηγείται με ασφάλεια σε πολυσύχναστους δρόμους και λεωφόρους. Ωστόσο, η Google έχει φτιάξει ένα μικρό στόλο από πρωτότυπα αυτόνομα οχήματα.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι ο Κλέι Μπέιβορ, ο οποίος έχει την ευθύνη της ομάδας product management της Google, ανέλαβε επικεφαλής του νέου τμήματος Εικονικής Πραγματικότητας της εταιρείας.

Σύμφωνα με το προφίλ του Μπέιβορ στο τουίτερ είναι επικεφαλής Εικονικής Πραγματικότητας στη Google. Όμως, ως αντιπρόεδρος product management επέβλεψε κάποιες από τις θεμελιώδεις και αρκετά επιτυχημένες εφαρμογές της εταιρείας, όπως το Gmail, το Google Drive και το Google Docs.

Σχόλια