Ειδήσεις

Στ. Καρτέρης: Οδηγούμαστε στην εξαθλίωση

«Η κοινωνία οδηγείται στην εξαθλίωση. Αν περάσει αυτή η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, θα καταρρεύσουν τα πάντα».

Τα παραπάνω εκτιμά ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Οικονομικού Επιμελητηρίου Σταύρος Καρτέρης μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

Αναφερόμενος στις προτάσεις του Επιμελητηρίου, είπε πως σε καμία περίπτωση οι εισφορές και οι φόροι δεν πρέπει να ξεπερνούν το 50% του καθαρού εισοδήματος του ελεύθερου επαγγελματία, ανεξαρτήτως εισοδήματος, και πως τα ταμεία θα πρέπει να είναι τρία συν ένα επικουρικό.

Διευκρίνισε ότι παρότι θεσμοθετημένος σύμβουλος του κράτους το Οικονομικό Επιμελητήριο ουδέποτε ρωτήθηκε για τη συγκρότηση της πρότασης της κυβέρνησης, «αν και σήμερα η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται, αλλά μέχρι εκεί, ποια είναι η κατεύθυνση που πρέπει να κινηθεί».

Εντωμεταξύ σ ήμερα στο Ηράκλειο οι παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου, κάνουν το πρώτο βήμα προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν την πρόταση που θα καταθέσουν στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό αλλά υπό το πρίσμα της ανάπτυξης.

Σχόλια