Ειδήσεις

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με τρία μικρά παιδιά νεκρά

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Αιγαίο. Στο μακρύ κατάλογο των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα, προστέθηκαν σήμερα ακόμη τρία.

Το πρωί της Παρασκευής, σκάφος μη κυβερνητικής οργάνωσης περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου τις σορούς τους.

Νωρίτερα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή είχε καλέσει σε βοήθεια, καθώς η λέμβος που μετέφερε του μετανάστες και τα τρία άτυχα παιδιά είχε ανατραπεί και βυθιστεί.

Στο μεταξύ, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που είχε προβεί σε καταδίωξη σκάφους διακινητή που διέφευγε προς τις τουρκικές ακτές, προσάραξε βραδινές ώρες χθες, λόγω τεχνικού προβλήματος, σε αβαθή κοντά στις τουρκικές ακτές έναντι του Αγαθονησίου. Από την προσάραξη, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λιμενικού προέβη σε άμεση ενημέρωση του ομόλογου κέντρου της Τουρκικής Ακτοφυλακής στην Άγκυρα, προκειμένου να επιτευχθεί ταχεία αποκόλληση του σκάφους του Λιμενικού και απομάκρυνσή του από την περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο διακινητής είχε αποβιβάσει νωρίτερα με το ταχύπλοο σκάφος ομάδα είκοσι αλλοδαπών στις ακτές της περιοχής "Ψιλή Άμμος" της Σάμου.

Σχόλια