default-image

Β. Βαγιωνάκη για τα εξοπλιστικά προγράμματα

Κρήτη
Β. Βαγιωνάκη για τα εξοπλιστικά προγράμματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ακανθώδες ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων αναφέρθηκε η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Βάλια Βαγιωνάκη, κατά την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας: «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας για την προμήθεια αμυντικού υλικού», σε πρόσφατη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου η συμφωνία «αντικατοπτρίζει τις υφιστάμενες πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και την επιθυμία τους για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον τομέα της Άμυνας με την συνεργασία τους στον τομέα της προμήθειας του αμυντικού υλικού».

Παρόλα αυτά, η κ. Βαγιωνάκη, θέλησε να υπενθυμίσει σε όλους τον «μύθο της μεταπολίτευσης με τις διαδοχικές εξοπλιστικές αγορές» που κόστισαν στη χώρα, ο οποίος σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, «μας αναγκάζει να χαράξουμε μια νέα στρατηγική».

«Κάθε ένα ευρώ που διατίθεται θα πρέπει να χρησιμοποιείται με βέλτιστο τρόπο προκειμένου στο τέλος να μένει ισχυροποιημένη η ελληνική αμυντική βιομηχανία & η Άμυνα της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Βαγιωνάκη, ενώ τόνισε πως: «υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να εξετάσουμε και την παρούσα συμφωνία».

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο, την πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση της κα Βαγιωνάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News