default-image

Πυρετός για τις μετεγγραφές φοιτητών

Ελλάδα
Πυρετός για τις μετεγγραφές φοιτητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να μάθουν εάν πήραν το εισιτήριο για το ΑΕΙ που επιθυμούν μέσω μετεγγραφής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής θα είναι διαθέσιμα από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr στην οποία μπορούν να εισέλθουν με το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) με τα  οποία  υπέβαλαν την αίτησή  τους, είτε μέσω σχετικού συνδέσμου που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Φέτος κατατέθηκαν 9.710 ηλεκτρονικές αιτήσεις φοιτητών για μετεγγραφή, από τις οποίες οι 7.830 διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Οικονομικών για την επαλήθευση των οικογενειακών εισοδημάτων που δηλώθηκαν. Οι υπόλοιπες 1.980 αιτήσεις υποψηφίων που ελέγχθηκαν μόνο από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας δεν βασίζουν το αίτημα σε οικονομικούς, αλλά σε κοινωνικούς ή άλλους λόγους. Παράλληλα, κατατέθηκαν και περίπου 800 αιτήσεις υποψηφίων για κατ' εξαίρεση μετεγγραφές από το ένα πανεπιστήμιο στο άλλο.

Με βάση το τρέχον σύστημα φέτος ο αριθμός των μετεγγραφών που θα δεχθεί κάθε τμήμα είναι ίσος με το 10% των αρχικών του θέσεων.

Βέβαια, για μία ακόμη χρονιά το υπουργείο Παιδείας καθυστέρησε να ολοκληρώσει τη διαδικασία, παρότι αξιοποιεί πλέον τα ηλεκτρονικά μέσα. Έτσι, οι φοιτητές που θα πάρουν μετεγγραφή είναι μετέωροι ως προς την εξεταστική του Φεβρουαρίου. Η φοιτητική παράταξη Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) της ΚΝΕ ζητά, μεταξύ άλλων, να υπάρξουν επιπλέον ημερομηνίες μετά το τέλος της εξεταστικής ώστε να διευκολυνθούν οι μετεγγραφέντες που θα λάβουν τώρα τα βιβλία τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News