Ειδήσεις

Για τη διανομή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία από την Ε.Ε.

Επισημάνσεις του επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη για το Προγράμματα "Διανομής Γάλακτος και Φρούτων στα Σχολεία", 250 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρει:

• Η τελευταία απόφαση της Επιτροπής Γεωργίας και Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενίσχυση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων διανομής γάλακτος και φρούτων στα σχολεία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Το Ευρωκοινοβούλιο εξασφάλισε επιπλέον 20 εκατ. ευρώ το χρόνο για μέτρα που σχετίζονται με την διανομή γάλακτος, με την ετήσια χρηματοδότηση για γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα να ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ με 150 εκατομμύρια να δίνονται σε προγράμματα διανομής φρούτων και λαχανικών.

• Με επανειλεμμένες παρεμβάσεις στη συγκεκριμένη επιτροπή (18/9/2014 και 3/2/2015) είχα τονίσει ότι η σημερινή επικρατούσα τάση κατανάλωσης τροφών οι οποίες έχουν επεξεργασθεί χημικά και περιέχουν τεχνητά υποκατάστατα με αρνητικές συνέπειες στην υγεία των καταναλωτών και ιδιαίτερα των νέων πρέπει να αναστραφεί. Οι νέοι ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να εκπαιδευθούν σε θέματα σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τροφών, την προέλευσή τους αλλά και την αξία της ισορροπημένης διατροφής.

• Τέλος, ικανοποίηση προκαλεί το γεγονός ότι από τα μέλη της Επιτροπής τονίσθηκε η σημασία διαμοιρασμού φρέσκων τοπικών φρούτων και λαχανικών σε σχέση με επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς επίσης και ότι προϊόντα με πρόσθετες γλυκαντικές ύλες και ενισχυτικά γεύσης θα αποκλεισθούν από τα προγράμματα.    

Σχόλια