default-image

Κυρ. Μητσοτάκης: Παίρνουμε διαζύγιο από το λαϊκισμό

Ελλάδα
Κυρ. Μητσοτάκης: Παίρνουμε διαζύγιο από το λαϊκισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σίγουρος ότι η Ν.Δ. θα αναλάβει γρήγορα και πάλι το τιμόνι της χώρας εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο., αναφέροντας ότι τα αποτελέσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είναι δραματικά. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όχι μόνο με όραμα αλλά με σχέδιο. Να ασκήσουμε υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση, αλλά με εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, δεν αρκούμαστε στην ανέξοδη κριτική», είπε χαρακτηριστικά.

Αρχίζοντας την ομιλία του ο νέος πρόεδρος του Νέας Δημοκρατίας ευχαρίστησε τους βουλευτές του που κράτησαν τη Ν.Δ. όρθια το 2015 ενάντια «στο τσουνάμι του λαϊκισμού που έπληξε τη χώρα» άρχισε την πρώτη του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ως πρόεδρος του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει τους κ.κ. Ιω. Πλακιωτάκη και Ιω. Τραγάκη που υπό αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να ολοκληρωθεί άψογα η διαδικασία εκλογής νέου πρόεδρου και να δώσει συγχαρητήρια στον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Εξέφρασε παράλληλα την πρόθεσή του να επισπεύσει το τακτικό συνέδριο».

«Ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε, δεν είναι ο ίδιος από τη στιγμή που οι 400.000 πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Η εντολή τους είναι ενωμένη να προχωρήσουμε στην ανανέωση της ΝΔ, ώστε να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εσωκομματικές του κινήσεις θέτοντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για την οικονομική εξυγίανση της ΝΔ, οι οποίες είναι μεταξύ άλλων «το νέο οργανόγραμμα και η μετεγκατάσταση του κόμματος».

«Θα διοργανώσουμε τακτικό συνέδριο το συντομότερο δυνατό αλλά ξεκινάμε την οργανωτική ανασυγκρότηση της ΝΔ άμεσα γιατί υπάρχουν αποφάσεις που δεν μπορούν να περιμένουν», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μερικές αποφάσεις θα είναι επώδυνες, ειδικά σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του κόμματος. Η ΝΔ θα στηρίζεται στο εξής σε ιδιωτική χρηματοδότηση, θα απευθυνθούμε στα μέλη μας και θα ζητήσουμε λίγα από πολλούς. Θα διαθέσουμε τη δημόσια επιχορήγηση, σχεδόν εξ ολοκλήρου στις δανειακές υποχρεώσεις του κόμματος. Θα μεταστεγαστούμε, το κτίριο της Συγγρού είναι πολύ ακριβό. Θα προσαρμόσουμε το οργανόγραμμα στις οικονομικές μας δυνατότητες».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε εξάλλου ότι θα πρέπει να οικοδομηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης με όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν στο παρελθόν. Μία σχέση που θα στηρίζεται σε αλήθειες και όχι στον λαϊκισμό.

«Μόνο έτσι θα βγούμε από την κρίση και έχουν συμφέρον και χρέος να συμβάλουν σε αυτό όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, μεσαία τάξη, άνεργοι όσοι υποφέρουν από την ανίκανη ιδεοληπτική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης είπε πως πρωταρχικό μέλημα είναι να επιτελέσει η ΝΔ τον ρόλο της υπεύθυνης και της δημιουργικής αντιπολίτευσης.

«Δεν αρκούμαστε στην ανέξοδη κριτική, εμείς παίρνουμε οριστικά διαζύγιο από τον λαϊκισμό», ανέφερε και τόνισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να δώσει στήριξη α λα καρτ στον κ. Τσίπρα».

«Στήριξη α λα καρτ στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε, βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης δεν πρόκειται η ΝΔ να γίνει», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η ΝΔ παρείχε στήριξη το καλοκαίρι όταν η χώρα κινδύνευε να μείνει εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών στη συνέχεια όμως μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον κυβερνητικό του εταίρο».

Αναφερόμενος στο θέμα του ασφαλιστικού ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως η παράταξη διαφωνεί με την πρόταση της κυβέρνηση και συνεπώς θα την καταψηφίσει. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα παρουσιαστεί σύντομα ομάδα εργασίας της ΝΔ για εναλλακτική πρόταση για το ασφαλιστικό.

«Ο λογαριασμός είναι μεγάλος γιατί η κυβέρνηση έκανε τραγική διαχείριση το 2015. Τα μέτρα που ζητούν οι θεσμοί οφείλονται στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του περασμένου έτους», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε «η εντολή που έλαβα από τους πολίτες δεν είναι να στηρίξω τον κ. Τσιπρα. Δεν θα επιτρέψουμε τυχοδιωκτικά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας. Στόχος μας είναι να ενσωματώσουμε στη Νέα Δημοκρατία τον χώρο της μετριοπάθειας, της λογικής, της κανονικότητας».

Αναφερόμενος στις Σκουριές είπε ότι η κυβέρνηση στέλνει λάθος μήνυμα σε όσους σκέπτονται να επενδύσουν στην χώρα. «Αναρωτιέμαι τι θα πει ο κ. Τσίπρας στο Νταβός», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι είναι προσχηματική από την πλευρά της κυβέρνησης η επίκληση της νομιμότητας.

«Πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις που θα εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό. Αν η κυβέρνηση δεν προσελκύσει τα επόμενα χρόνια επενδύσεις 100 δισ. ευρώ η χώρα δεν θα βγει από την κρίση», τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στον «προσχηματικό», όπως είπε χαρακτηριστικά, διάλογο για την Παιδεία, λέγοντας ότι για την κυβέρνηση η Παιδεία είναι πεδίο άσκησης ιδεοληψίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News