Ειδήσεις

Παρ' ολίγον παρανάλωμα του πυρός ψητοπωλείο στην Ιεράπετρα

Λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης οι νεαροί ιδιοκτήτες ψητοπωλείου στο κέντρο της Ιεράπετρας, ενώ προσπαθούσαν να ανάψουν τα κάρβουνα της ψησταριάς, ανοίγοντας το κατάστημά τους, είδαν τη φωτιά να μεταφέρεται μέσα στην καπνοδόχο, να δημιουργείται ανάφλεξη στο λάδι που υπήρχε στις φριτέζες και να κινδυνεύει η φωτιά να επεκταθεί σε όλους τους χώρους της κουζίνας.

Αμέσως πήραν τους πυροσβεστήρες και με τη βοήθεια των περιοίκων προσπάθησαν να περιορίσουν την πυρκαγιά, ενώ κάλεσαν ταυτόχρονα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας που έσπευσε με τρία οχήματα και επικεφαλής το διοικητή κ. Παναγιώτη Καράμπελα, περιορίζοντας την πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο μετά από λίγη ώρα.

«Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που προσφέρουν φαγητό γιατί δε γίνεται τακτικός έλεγχος και καθαρισμός των καπνοδόχων. Όλοι θα πρέπει να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα, καθαρίζοντας από τα λίπη τις καπνοδόχους απαραίτητα μια φορά το χρόνο.

Επειδή οι περισσότερες επιχειρήσεις αυτού του είδους είναι μέσα στην πόλη και μάλιστα στα ισόγεια πολυκατοικιών, υπάρχει άμεσος κίνδυνος, αν δε λαμβάνονται τακτικά προληπτικά μέτρα, η πυρκαγιά να εξαπλωθεί και να έχουμε ακόμα και θύματα εκτός από τις υλικές ζημιές.

Θέλω ακόμα να επισημάνω στον κόσμο, που ξεκινά αυτή την περίοδο να καίει στους ελαιώνες του τα λιόκλαδα, ότι δεν ανάβουμε φωτιά όταν έχει αέρα. Βάζουμε φωτιά και καίμε τα κλαδιά μας μόνο όταν έχει άπνοια, αφού τα έχουμε συγκεντρώσει σε καθαρά σημεία και έχουμε πάντα το νερό δίπλα μας σε περίπτωση που απαιτηθεί να επέμβουμε. Δεν εγκαταλείπουμε τη φωτιά αν δε σβήσουμε και το τελευταίο κάρβουνο και δεν αφήνουμε τους ηλικιωμένους να κάνουν αυτές τις επικίνδυνες δουλειές», τονίζει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Παναγιώτης Καράμπελας.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια