default-image

Συνελήφθη 28χρονος για 13 κλοπές στη Μεσαρά

Κρήτη
Συνελήφθη 28χρονος για 13 κλοπές στη Μεσαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργαλεία, μηχανήματα, ποσότητα λαδιού και πετρελαίου αλλά και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ, ήταν η λεία δύο ατόμων που δρούσαν στη Μεσαρά, ο ένας εκ των οποίων, ηλικίας 28 χρόνων, συνελήφθη χθες Τετάρτη, καθώς εμπλέκεται σε 13 υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε περιοχές του δήμου Γόρτυνας. Ο ίδιος κατηγορείται και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, στις 29.12 προς 31.12.2015 σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από το σπίτι μιας 72χρονης ποσότητα ελαιολάδου 400 κιλών, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ. Μετά από έρευνα και προανάκριση αλλά και κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, προέκυψε ότι ο 28χρονος διέπραξε την παραπάνω κλοπή.

Την Τετάρτη (13.01.2016) το πρωί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, καθώς και σε χώρους και ποιμνιοστάσιο που χρησιμοποιεί, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* κυνηγετικό όπλο για το οποίο στερείται την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή

* αρχαίο μεταλλικό νόμισμα

* 2 ραβδιστικά μηχανήματα

* 2 ξυλοκοπτικά

* 2 τροχοί

* 2 σέγες κοπής μετάλλων

* επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι

* τριβείο

* 5 κρουστικά τρυπάνια

* 6 κομπρεσσέρ

* δυναμό ραβδιστικού

* πατητήρι με μοτέρ

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 μελισσοκυψέλες με 120 πλαίσια, τα οποία είχε αφαιρέσει ο 28χρονος από αγροτεμάχιο 22χρονου και απέκρυπτε σε εγκαταλελειμμένη οικία πλησίον της οικίας του και σε αγροτεμάχιο το οποίο χρησιμοποιεί.

Από την έρευνα και την προανάκριση του Α.Τ. Μοιρών, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 28χρονος μαζί με άγνωστο άτομο (το οποίο αναζητείται), κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Οκτωβρίου έως και 31.12.2015, είχαν διαπράξει δεκατρείς κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Γόρτυνας.

Αναλυτικότερα, αφαίρεσαν από οικίες και αποθήκες διάφορα γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα, ποσότητα ελαιολάδου περίπου 2.500 κιλών, ποσότητα πετρελαίου 900 λίτρων, μελισσοκυψέλες και ηλεκτρική συσκευή (τηλεόραση), η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Μέρος των αντικειμένων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ σε βάρος του 28χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News