default-image

Στη φάκα 29χρονος "επαγγελματίας" τσαντάκιας στο Ηράκλειο

Κρήτη
Στη φάκα 29χρονος "επαγγελματίας" τσαντάκιας στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αρπαγή τσαντών είχαν αναγάγει σε… επάγγελμα δύο άτομα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, κάτι που αποδείχτηκε αρκετά… προσοδοφόρο για αυτούς, καθώς έβαζαν στο χέρι χρήματα, κοσμήματα, αλλά και διάφορα αντικείμενα, με την Αστυνομία ωστόσο να φτάνει στη σύλληψη του ενός εξιχνιάζοντας συνολικά επτά υποθέσεις κλοπών-αρπαγής τσαντών.

Ο 29χρονος που συνελήφθη κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών αλλά και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών καθώς κατά τη διάρκεια ελέγχου που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του ναρκωτικά χάπια.

Ειδικότερα, την Τετάρτη (13.01.2016) το μεσημέρι, μία 50χρονη έπεσε θύμα κλοπής από άγνωστο άτομο που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα το οποίο της άρπαξε αιφνιδιαστικά την τσάντα που περιείχε χρήματα, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα.

Στη συνέχεια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον 29χρονο, ο οποίος οδηγούσε δίκυκλη μοτοσυκλέτα και συνελήφθη διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ναρκωτικά χάπια χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο ιατρική συνταγή.

Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, αλλά και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι η εν λόγω κλοπή διαπράχθηκε από τον 29χρονο.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 29χρονος, μαζί με άγνωστο δράστη, κατά το χρονικό διάστημα από τις 16.12.2015 έως και τις 13.01.2016, επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, είχαν διαπράξει συνολικά 7 κλοπές-αρπαγές τσαντών στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές), κινητά, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News