default-image

Σουηδική συσκευή φορτίζει το κινητό με νερό

Επιστήμη
Σουηδική συσκευή φορτίζει το κινητό με νερό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συσκευή, η οποία είναι ουσιαστικά ένας φορτιστής με κυψέλες καυσίμου και είναι αρκετά μικρή ώστε να χωράει σε τσέπη μας, παρουσίασε σουηδική startup εταιρεία στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας στις 6 Ιανουαρίου.

Η παράξενη συσκευή, η οποία είναι ένα πραγματικά καινοτόμο τεχνολογικό προϊόν που ονομάζεται JAQ, χρησιμοποιεί θαλασσινό νερό και οξυγόνο για να μετατρέψει τη χημική ενέργεια σε ηλεκτρική. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια για τη φόρτιση της μπαταρίας του τηλεφώνου μας.

Ο φορτιστής αποτελείται από μια κάρτα σε σχήμα πιστωτικής, τη λεγόμενη «κάρτα ισχύος» και μια θύρα εξόδου. Η κάρτα περιέχει θαλασσινό νερό και παράγει ηλεκτρική ενέργεια με χημικές αντιδράσεις όταν τοποθετείται στη θύρα. Για να γεμίσετε με ηλεκτρική ενέργεια την μπαταρία του τηλεφώνου σας, μπορείτε απλά να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στη θύρα με ένα τυποποιημένο καλώδιο σύμφωνα με το mashable.

Μια κάρτα ισχύος JAQ παράγει τόσες ώρες ηλεκτρικής ενέργειας ώστε είναι αρκετή για να φορτίσει πλήρως ένα iPhone 6S. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, μπορούν να φορτιστούν και μεγαλύτερες συσκευές, όπως tablets αλλά θα χρειαστούν περισσότερες από μία κάρτες για να φορτίσουν πλήρως.

Σημειώνεται ότι, οι συγκεκριμένες κάρτες αλμυρού νερού είναι για μία μόνο χρήση. Μετά από αυτήν σταματούν την παραγωγή των χημικών αντιδράσεων που είναι απαραίτητες για την παραγωγή ηλεκτρισμού.

Η συσκευή δεν είναι διαθέσιμη στην αγορά ακόμα, αλλά οι υπεύθυνοι της εταιρείας εκτιμούν ότι θα είναι μέσα στο τρέχον έτος και ουσιαστικά οι πελάτες θα τις αγοράζουν συνδρομητικά. Δηλαδή, οι πελάτες θα υπογράφουν για να λάβουν μέχρι έναν ορισμένο αριθμό καρτών κάθε μήνα. Θα διατίθενται επίσης και μεμονωμένες κάρτες στην αγορά και κατά πάσα πιθανότητα θα κοστίζουν περίπου 1,50 δολάριο η κάθε μία, σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκπροσώπου της εταιρείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News