default-image

Τρεις οι τυχεροί νικητές του Powerball

Κόσμος
Τρεις οι τυχεροί νικητές του Powerball

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρείς είναι οι τυχεροί νικητές της χθεσινής κλήρωσης του Powerball στις ΗΠΑ, το τζακ ποτ του οποίου είχε φτάσει στο αστρονομικό ποσό των σχεδόν 1,6 δισ. δολαρίων -το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ παγκοσμίως σε τυχερό παιχνίδι.

«Είναι επίσημο. Υπάρχουν τρία τυχερά δελτία σε Καλιφόρνια, Φλόριντα και Τενεσί» ανακοίνωσε ο οργανισμός του Powerball Καλιφόρνιας στο Twitter.

Αργά χθες το βράδυ είχε ανακοινώσει ότι τουλάχιστον ένα τυχερό δελτίο πωλήθηκε στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, στο δυτικό τμήμα των ΗΠΑ, στο Τσάινο Χιλς, ένα προάστιο του Λος Άντζελες.

Οι πιθανότητες επιτυχίας ήταν μηδαμινές, μόλις μια στα 292,2 εκατομμύρια, αλλά το ποσό τεράστιο.

Πολλοί έπαιξαν οικογενειακά, άλλοι με φίλους ή συναδέλφους. Ορισμένοι μετέβησαν στις ΗΠΑ από τον γειτονικό Καναδά ή το Μεξικό για να αγοράσουν ένα δελτίο που θα τους έδινε μια ευκαιρία στο όνειρο.

Οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής: 4, 8, 19, 27, 34 και Powerball ο αριθμός 10.

Αν ο υπερτυχερός ήταν ένας, όπως πολλοί ονειρεύονταν, θα έπαιρνε 930 εκατ. δολάρια (προ φόρων) αν ήθελε να του καταβληθούν τα κέρδη του αμέσως ή 1,6 δισ. δολάρια, αν προτιμούσε να του καταβληθούν σε 30 ετήσιες δόσεις.

Το ποσό αυτό ανταποκρίνεται λίγο ως πολύ στην τιμή στην οποία αποτιμώνται τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο (1,5 δισ. δολάρια).

Επίσης, εάν ο τυχερός ήταν ένας -ή μία- θα γινόταν πιο πλούσιος από τον διάσημο ποδοσφαιριστή Λιονέλ Μέσι, τον επίσης διάσημο τενίστα Ρότζερ Φέντερερ ή την τραγουδίστρια Μπιγιονσέ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News