default-image

Απίστευτη ιστορία διάσωσης σκύλου

Ελλάδα
Απίστευτη ιστορία διάσωσης σκύλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απίστευτη ιστορία του σκύλου που ζούσε στους ελληνικούς δρόμους και επρόκειτο να θανατωθεί αλλά ανάρρωσε πλήρως μέσα από τη φροντίδα και την αγάπη μιας νεαρής κοπέλας από Φιλοζωική Ένωση φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Σήμερα ο σκύλος ζει υγιής στο σπίτι μίας Ελληνίδας στην Ελβετία, η οποία παρακολουθούσε τα στάδια ανάρρωσής του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θέλησε να τον υιοθετήσει.

Ο Μπίλι, όταν είχε βρεθεί σε παραλία της Ελλάδας το Νοέμβριο του 2014, έπασχε από ψωρίαση και ήταν τόσο αποστεωμένος που μετά βίας περπατούσε. Περαστικός τον έβγαλε φωτογραφία και την ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου την είδε εθελόντρια που ασχολείται με τα αδέσποτα, η οποία έβαλε στόχο να βρει το ταλαιπωρημένο σκυλί.

«Δεν είχα ιδέα τι αναλάμβανα όταν είπα "φέρτε τον εδώ και θα τον φροντίσω"», αναφέρει η Βάλια Ορφανίδου από τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης στην Αθήνα.

Οι συνάδελφοί της, γράφει η Daily Mail, ταξίδεψαν μέχρι την πόλη όπου είχε εντοπιστεί ο Μπίλι και κατάφεραν να τον πιάσουν και να τον μεταφέρουν στην Αθήνα. Είχε ψώρα και ήταν τόσο αδύνατος που σε ορισμένα σημεία του σώματός του τα κόκκαλά του είχαν τρυπήσει το δέρμα του.

«Ήμασταν σχεδόν σίγουροι πως τον πήραμε από τους δρόμους μόνο και μόνο για να του προσφέρουμε έναν αξιοπρεπή θάνατο και πως ο κτηνίατρος θα μας συμβούλευε να κάνουμε ευθανασία. Αλλά δεν το έκανε», συνεχίζει η κ. Ορφανίδου.

Λόγω της σοβαρής δερματοπάθειάς του, η κ. Ορφανίδου και οι συνάδελφοί της έβαλαν τον Billy σε ένα μπάνιο και τον άφησαν να ξεκουραστεί.

«Εκείνες οι πρώτες εβδομάδες ήταν καταλυτικές και για τους δυο μας. Εκείνος πρέπει να ένιωθε τόσο ασφαλής στο μικρό δωμάτιο που κοιμόταν ώρες ατελείωτες. Έτρωγε τέσσερις φορές την ημέρα και ξανακοιμόταν. Ένιωθα σαν να έχω έναν μικροσκοπικό θησαυρό να προστατεύσω και να θρέψω», περιγράφει η κ. Ορφανίδου.

«Μέσα σε δέκα ημέρες είχε ήδη δυναμώσει και άρχισε να βγαίνει μικρές βόλτες στη βεράντα. Έδειχνε τόσο δυνατότερος και υγιέστερος από τη μια εβδομάδα στην άλλη που η σκέψη περί ευθανασίας που είχαμε κάνει έμοιαζε εντελώς γελοία», αφηγείται.

Η κ. Ορφανίδου ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε εβδομάδα πληροφορίες για την ανάρρωση του Μπίλι και σύντομα πλήθος χρηστών παρακολουθούσε το ταξίδι της επιστροφής του στη ζωή.

Μόλις δύο μήνες μετά τη διάσωσή του, ο Μπίλι είχε κάνει τόσο δυναμική ανάρρωση που η κ. Ορφανίδου αντιμετώπισε κατηγορίες πως οι σκηνές του «μετά» ήταν από άλλο σκύλο.

Λίγο μετά τη δημοσίευση του βίντεο με την ανάρρωση του Billy, η κ. Ορφανίδου έλαβε email από Ελληνίδα που ζει στην Ελβετία, η οποία είχε παρακολουθήσει διαδικτυακά την ιστορία του και ήθελε να τον υιοθετήσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News