Ειδήσεις

Καταρχήν δικαίωση για τον Νίκο Ροκαδάκη

Δικαίωσε προσωρινά το διοικητή του ΙΚΑ Ηρακλείου Νίκου Ροκαδάκη το διοικητικό Εφετείο Χανίων, απαγορεύοντας επί του παρόντος τη μετακίνησή του στον Άγιο Νικόλαο.

Ο κ. Ροκαδάκης, όπως είχε αποκαλύψει το neakriti.gr, είχε προσφύγει στο Εφετείο με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να ακυρωθεί η απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ σύμφωνα με την οποία ο κ. Ροκαδάκης μετακινείται στην υπηρεσία του Αγίου Νικολάου.

Το Εφετείο με την απόφαση του έκρινε ότι ο κ. Ροκαδάκης δεν πρέπει να μετακινηθεί στον Άγιο Νικόλαο, έως ότου δικαστεί οριστικά η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης.

Η απόφαση του Εφετείου δεν προδικάζει την τελεσίδικη απόφαση, ωστόσο αποτελεί ένα σαφές πρώτο βήμα για τη δικαίωση του Νίκου Ροκαδάκη.

Υπενθυμίζουμε ότι, εκτός από την αντίδραση του ίδιου του διοικητή του ΙΚΑ Ηρακλείου, όταν ανακοινώθηκε η μετακίνηση είχε ξεσηκωθεί σωρεία αντιδράσεων με παρεμβάσεις από κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, αφού αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του κ. Ροκαδάκη την προσπάθεια για εξυγίανση του ΙΚΑ με την αποκάλυψη πλήθος σκανδάλων.

Μάλιστα, για το θέμα είχαν προβεί σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις βουλευτές του νομού Ηρακλείου, όπως οι Λευτέρης Αυγενάκης, Σπύρος Δανέλλης και Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητώντας από την ηγεσία του Ιδρύματος και το αρμόδιο υπουργείο εξηγήσεις για την αιφνιδιαστική μετακίνηση του κ. Ροκαδάκη, η οποία προκαλεί και πλήθος ερωτημάτων.

Παράλληλα σημερινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στο παρελθόν στήριξαν το σημερινό διευθυντή του ΙΚΑ Ηρακλείου, δέχονται κριτική για το γεγονός ότι τώρα δεν έχουν πάρει δημόσια θέση για το θέμα, όπως ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ή πολύ περισσότερο ο Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος με την ιδιότητα του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου είχε βρεθεί στο πλευρό του κ. Ροκαδάκη ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών που ερευνούσαν τις σκανδαλώδεις υποθέσεις.

Χρήστος Κώνστας

Σχόλια