Ειδήσεις

Βουλιμική έφηβη είχε 48 ώρες ζωής αλλά επανήλθε

Μόνο 48 ώρες ζωής, σύμφωνα με γνωματεύσεις ειδικών ιατρών, είχε μία νεαρή κοπέλα, η οποία έφτασε να ζυγίζει λίγο πάνω από 25 κιλά. Η έφηβη κοπέλα εξηγεί, στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, πώς κατάφερε να γλιτώσει λίγες ώρες πριν το θάνατο και πώς πλέον έχει αναρρώσει πλήρως. Μοιράζεται, επίσης, την οδυνηρή εμπειρία της μέσα από φωτογραφίες για να αφυπνίσει κι άλλα νεαρά κορίτσια σχετικά με το θέμα της νευρικής ανορεξίας και της βουλιμίας.

Όταν η Gemma Walker από την Αυστραλία είχε διαγνωστεί με νευρική ανορεξία και βουλιμία ήταν μόλις 14 ετών και οι γιατροί την προειδοποιούσαν ότι θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και στο θάνατο. Η έφηβη ζύγιζε 25-27 κιλά αναγκάζοντας τους γονείς της να ψάξουν για θεραπεία ώστε να την βοηθήσουν.

Στα επόμενα εννιά χρόνια, μπήκε στο νοσοκομείο τρεις φορές για να της παρασχεθεί φροντίδα έκτακτης ανάγκης και ψυχολογική βοήθεια. Σήμερα, η 22χρονη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και ανάκαμψη και γιορτάζει τον έκτο μήνα καλής υγείας. Η ίδια πιστεύει ότι με τη δημοσίευση των σοκαριστικών φωτογραφιών από την ασθένειά της θα βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές.

«Είναι δύσκολο για μένα να κοιτάω τις παλιές φωτογραφίες. Δεν είναι τόσο το πώς έμοιαζε το σώμα μου, αλλά περισσότερο πώς ήταν τα συναισθήματά μου», είπε η ίδια και πρόσθεσε: «Κοιτάζω κάθε φωτογραφία και θυμάμαι ακριβώς πώς αισθανόμουν ή τι κρυβόταν πίσω από αυτή τη φωτογραφία».

Ο πατέρας της κοπέλας αποκάλυψε ότι βλέποντας τις φωτογραφίες της κόρης του στις δύσκολες μέρες τού έρχεται στο μυαλό ξανά ο πόνος και η αγωνία που ένιωθε όταν την έβλεπε. «Ήταν τα πιο σκληρά και πιο τρομακτικά χρόνια της ζωής μας, ελέγχοντάς την κάθε πρωί για να δούμε αν ανέπνεε, ακόμα και για να δούμε αν η αδύναμη καρδιά της χτυπούσε ακόμα», είπε ο ίδιος. «Κάποιες νύχτες», συνέχισε, «καθόμασταν στο πάτωμα ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι της, για να είμαστε μαζί της καθώς δεν υπήρχε τίποτα άλλο που θα μπορούσαμε να κάνουμε».

Η απελπισμένη έφηβη υπήρχαν φορές που κατανάλωνε 6.500 θερμίδες σε μόλις 20 λεπτά προκαλώντας τον εαυτό της να κάνει εμετό, ενώ είχε φτάσει σε σημείο να έχει παραισθήσεις.

«Η ανάρρωσή μου ήταν πολύ τραυματική», είπε η κοπέλα, που χρειάστηκε πολύ αγώνα για να ανακάμψει και να είναι ξανά υγιής. Η νεαρή κοπέλα πλέον έχει δημιουργήσει τη δική της σειρά περιποίησης επιδερμίδας και κοιτάζει το μέλλον. Η ίδια είπε μεταξύ άλλων: «Ο σύντροφός μου μού έχει δώσει μια απίστευτη υποστήριξη και ειλικρινά είναι ο λόγος που είμαι ακόμα ζωντανή». Ευχαρίστησε δε εξίσου τους γονείς της για τη βοήθειά τους όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια.

Σχόλια