Ειδήσεις

Εξοπλισμός 60 σχολείων για την κάλυψη βασικών αναγκών

Εξήντα σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Τμήματα Ένταξης του Δήμου Ηρακλείου εξοπλίστηκαν με τα αναγκαία βασικά και εκπαιδευτικά εργαλεία, 424 διαφορετικών ειδών.

Πρόκειται για το έργο "Προμήθεια Εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων και Τμημάτων Ένταξης Δήμου Ηρακλείου", συνολικού ύψους 890.917,89€ και ποσοστού απορροφητικότητας της τάξης του 94%, το οποίο σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το έργο υλοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου - και συγκεκριμένα το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων - σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η προμήθεια του εξοπλισμού αναφέρεται 424 διαφορετικά είδη, ενώ πρόκειται για 8.525 τεμάχια.

Το έργο αποτελούνταν από 5 υποέργα:

* Στο 1ο Υποέργο περιλαμβανόταν η προμήθεια σε σταθερούς και φορητούς Η/Υ, διαδραστικούς πίνακες, ειδικά πληκτρολόγια, οθόνες αφής, ειδικό λογισμικό για άτομα με κινητικά προβλήματα, εξοπλισμός Braille, εκτυπωτές, scanner κ.λπ.

* Στο 2ο Υποέργο αναφέρεται σε εξοπλισμό σε πάγκους, θρανία και καθίσματα νηπιαγωγείου-δημοτικού-γυμνασίου-λυκείου, γραφεία Η/Υ, γραφεία και συρταριέρες, ντουλάπια, χαρτοθήκες κ.λπ.

* Στο 3ο Υποέργο προβλεπόταν η προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων, ειδικών καθισμάτων και θρανίων για ΑμεΑ, ορθοστάτες, περπατητήρες, προσαρμογή τουαλέτας για άτομα με κινητικές αναπηρίες, εξοπλισμό γυμναστικής κ.λπ.

* Στο 4ο Υποέργο εργαλεία και εξοπλισμός κηπουρικής, μηχανολογίας, ηλεκτρολογίας, μαγειρικής και αγγειοπλαστικής.

* Τέλος, στο 5ο Υποέργο προβλεπόταν η προμήθεια εκπαιδευτικού υλικού, εκπαιδευτικών παιχνιδιών, μουσικών οργάνων, παιδαγωγικού υλικού και εκπαίδευση Macaton, σύστημα επικοινωνίας Pecks, παιχνίδια μαθηματικής σκέψης, ξυλοκατασκευές κ.λπ.

Σχόλια