default-image

Στο πλευρό των αγροτών ο Νότης Μαριάς

Οικονομία
Στο πλευρό των αγροτών ο Νότης Μαριάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλευρό των αγροτών, που ξεσηκώνονται ενάντια στα νέα μέτρα που προωθούνται στο ασφαλιστικό και φορολογικό, θα βρεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, με την περιοδεία που θα κάνει σε αγροτικές περιοχές της χώρας.

Με αφορμή την πρωτιά που κατήγαγε με 869 ομιλίες και παρεμβάσεις στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Νότης Μαριάς, μιλώντας την Τετάρτη στο ραδιοφωνικό σταθμό Λαμία FM αναφέρθηκε στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου,  που κορυφώνει τις κινητοποιήσεις του πανελλαδικά.  «Έβαλα επανειλημμένα τα θέματα των αγροτών στην Ευρωβουλή» είπε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και προανήγγειλε επισκέψεις από 21 -23 Ιανουαρίου σε Καβάλα, Δράμα και Σέρρες, ενώ πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν άμεσα επισκέψεις και σε άλλες αγροτικές περιοχές της Ελλάδας».

«Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετώπιζαν οι αγρότες μας, είπε ο Νότης Μαριάς, προστέθηκε και η άφρονα πολιτική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα που άναψε το πράσινο φως προκειμένου η ελληνική πλευρά να συμφωνήσει στις 22 Δεκεμβρίου στην παράταση για ένα εξάμηνο ακόμη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Έτσι έκλεισε η Ρωσική αγορά για τα Ελληνικά προϊόντα». Αναφερόμενος στα προβλήματα των αγροτών, ο Νότης Μαριάς απαρίθμησε: την φορομπηχτική πολιτική που ασκείται σε βάρος τους,  την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τα πανάκριβα γεωργικά εφόδια και την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, που έφτιαξαν ένα εκρηκτικό μείγμα συρρίκνωσης του αγροτικού εισοδήματος.

Ερωτηθείς ειδικότερα για την πρόταση που ο ίδιος κατέθεσε για το ασφαλιστικό και το πώς μπορεί να επιλυθεί χωρίς καμία περικοπή συντάξεων, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής εξήγησε ότι όπως ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι Τράπεζες, λόγω της ζημιάς που υπέστησαν από το PSI, το ίδιο πρέπει να συμβεί και με τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που επίσης ζημιώθηκαν κατά €14 δις .

«Η Ελλάδα -είπε ο Νότης Μαριάς- υφίσταται αυτή τη στιγμή τις συνέπειες ενός τρίτου μνημονίου, της τάξεως των €86 δις, με σκληρά μέτρα φτωχοποίησης του λαού. Στα ποσά αυτά είναι και €25 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Από το πακέτο αυτό όμως περίσσεψαν τουλάχιστον €14 δις που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν και επαρκούν για την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων».

Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής στην πρότασή του για το ασφαλιστικό σύστημα  έκανε λόγο και για τα ρευστά διαθέσιμα των Ασφαλιστικών Ταμείων, που μαζί με το κονδύλι της προτεινόμενης ανακεφαλαιοποίησής  τους  συγκροτούν μία κεφαλαιακή βάση €30 δις, που θα μπορούσαν να επενδυθούν και με τις αυξητικές τάσεις των επιτοκίων να αποδίδουν άνω των 900 εκατ. ευρώ το χρόνο. Ποσό που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των ελλειμμάτων τους και δίνει άλλες δυνατότητες για συζήτηση σε «ψύχραιμο χρόνο» της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Ακούστε στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί ολόκληρη την συνέντευξη του Νότη Μαριά στον ρ/σ Λαμία FM

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News