Ειδήσεις

Καταγγελία: Κατάσταση εκτός ελέγχου στις Βρύσες Αμαρίου

Καθημερινές κλοπές και καταπατήσεις περιουσιών και μια γενικότερη κατάσταση ασυδοσίας είναι ανάμεσα στα όσα περιγράφει για το χωριό Βρύσες Αμαρίου ο πρόεδρος Βρυσανών Αθήνας, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι Αρχές και να βάλουν φρένο στη δραματική κατάσταση που επικρατεί.

Σύμφωνα με τον κ. Νικόλαο Μιχ. Κραουνάκη, οι καταστάσεις αυτές δεν είναι πρωτόγνωρες, ωστόσο υπήρχε η πεποίθηση πως είχαν βελτιωθεί τα πράγματα. Όπως όμως καταγγέλλει σε επιστολή του, όχι μόνο δε συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά η κατάσταση καθημερινά εκτροχιάζεται.

Ο κ. Κραουνάκης ξεκινάει την επιστολή του επισημαίνοντας πως, «μετά τα γεγονότα του περασμένου Αυγούστου στο χωριό μας, είχα την εντύπωση ότι με τις παρεμβάσεις του δημάρχου και των αστυνομικών Αρχών η κατάσταση είχε βελτιωθεί.

Με λύπη μου μαθαίνω ότι η κατάσταση, όχι βελτιώθηκε, αλλά επιδεινώθηκε δραματικά. Η ασυδοσία βασιλεύει, μικροκλοπές καθημερινά, αδέσποτα ζώα κυκλοφορούν στους δρόμους του χωριού. Το μνημείο του χωριού περιφράχτηκε με πλέγμα για να γλιτώσει και δε θυμίζει μνημείο αλλά κάτι άλλο.

Οι περιουσίες των ανθρώπων καταπατώνται, καλλιεργήσιμες και μη, και γίνονται βορά των αδέσποτων ζώων για τροφή. Η παραπάνω κατάσταση που επικρατεί στο χωριό μας είναι ντροπιαστική για την κοινωνία του Αμαρίου».

Απευθυνόμενος στις Αρχές, ο πρόεδρος των Βρυσανών της Αθήνας τονίζει πως «επειδή η κατάσταση εκτροχιάζεται καθημερινά και άγνωστο πού θα φτάσει, θα ήθελα να σας κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου. Τα παραπάνω θα ήθελα να ευαισθητοποιήσουν τη δημοτική Αρχή Αμαρίου, τις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές του νομού για να σκύψουν πάνω στο σοβαρό πρόβλημα του χωριού μας».

Σχόλια