Ειδήσεις

Μ. Λεκάκης: Έτοιμοι για τους δρόμους οι επαγγελματοβιοτέχνες

Την επιβολή πλαφόν στη συνολική επιβάρυνση από ασφαλιστικές εισφορές και φόρους για τους ελεύθερους επαγγελματίες μελετά η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα εξετάζεται η διασύνδεση φόρων και εισφορών ώστε να αποφευχθούν οι μεγάλες απώλειες στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα.

Δέκα προτάσεις προκειμένου να ενταχθούν στο σχέδιο για το ασφαλιστικό κατέθεσε η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στον υπουργό Εργασίας.

«Προσπαθούμε να κρατηθούμε ζωντανοί. Να επιβιώσουμε σε μία αγορά που καταρρέει. Το 2016 θα είναι γι' αυτήν η πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων χρόνων», είπε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της ΟΕΣΚ Γιώργος Πολιουδάκης.

Στέλνοντας μήνυμα στους κυβερνώντες, επισήμανε ότι χωρίς σταθερό φορολογικό σύστημα η αγορά δεν μπορεί να ομαλοποιηθεί αλλά αντίθετα θα αυξηθούν τα λουκέτα και η ανεργία.

Απορρίπτουν την ίδια ώρα κυβέρνηση και ΓΣΕΒΕΕ τις προτάσεις η μία της άλλης για το ασφαλιστικό, με τη διοίκηση των επαγγελματοβιοτεχνών να στέλνει μήνυμα ετοιμότητας στ μέλη της για δυναμικές κινητοποιήσεις.

«Καταρρέουν τα πάντα», λέει ο Μπάμπης Λεκάκης στο Ράδιο 9,84. «Δυσανάλογες οι εισφορές μας με την αντοχή της αγοράς . Με τις προτάσεις της η κυβέρνηση ενισχύει τη φοροδιαφυγή, την ανεργία, τη μαύρη και ελαστική εργασία».

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, τέλος, τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη αναβολή στην αναμόρφωση του ασφαλιστικού». Είπε ότι το πρόβλημα δε γίνεται να αντιμετωπιστεί με μπαλώματα, ενώ εξήγησε ότι το υπάρχον σύστημα δημιουργεί ανισότητες, με ασφαλισμένους δύο κατηγοριών.

«Έχουμε ένα σύστημα που επιβαρύνει δυσανάλογα την οικονομία, αφού για κάθε ευρώ που παράγει η χώρα τα 25 λεπτά σχεδόν πρέπει να αφαιρούνται για την παροχή συντάξεων, που επιβάλλει υψηλό μη μισθολογικό κόστος, υπονομεύοντας την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση, τις ίδιες, δηλαδή, τις πηγές, από τις οποίες τροφοδοτείται», σημείωσε.

Σχόλια