default-image

Επιθέσεις αυτοκτονίας στην Ινδονησία με επτά νεκρούς

Κόσμος
Επιθέσεις αυτοκτονίας στην Ινδονησία με επτά νεκρούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι είναι νεκροί από τις διαδοχικές εκρήξεις βομβών, που ακολουθήθηκαν από πυροβολισμούς το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Τζακάρτας.

Οι εκρήξεις προκλήθηκαν από βόμβες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν βομβιστές αυτοκτονίας να πυροδοτούν το φονικό τους φορτίο.

Επτά νεκροί κείτονταν στο έδαφος, σε πολυσύχναστη οδική αρτηρία της Τζακάρτας όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις. Πληροφορίες αναφέρουν πως λίγο μετά τις 10:00 (ώρα Ελλάδος) βρισκόταν σε εξέλιξη ομηρία σε κινηματογράφο από τους δράστες των βομβιστικών επιθέσεων που ξέφυγαν από τους αστυνομικούς.

Μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε έξω από ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, το Σαρίνα, και μία άλλη φέρεται να έπληξε κατάστημα της αλυσίδας Starbucks. Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για πάνω από 10 εκρήξεις. Μία από αυτές φέρεται να έχει σημειωθεί και έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ. Σύμφωνα με μαρτυρίες στο Ρόιτερς, το κτίριο του ΟΗΕ που βρίσκεται κοντά στο σημείο έχει σφραγιστεί και δεν επιτρέπεται σε κανέναν μπει ή να βγει από αυτό. Αλλά πολυώροφα κτίρια στην περιοχή εκκενώθηκαν.

Η αστυνομία υποπτεύεται ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας είναι υπεύθυνος για μία τουλάχιστον από τις εκρήξεις, ενώ περίπου 14 οπλισμένοι άντρες ενεπλάκησαν στην επίθεση σύμφωνα με το Metro Tv.

«Τα παράθυρα του Starbucks έχουν σπάσει. Βλέπω τρεις νεκρούς ανθρώπους στο δρόμο. Υπήρξε μια ανάπαυλα στην ανταλλαγή πυρών, αλλά κάποιος είναι στην οροφή του κτιρίου και η αστυνομία έχει στρέψει τα όπλα της εναντίον του», λέει ένας φωτογράφος του Reuters.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το παρακάτω βίντεο, όπου φαίνονται κάτοικοι της Τζακάρτα να τρέχουν πανικόβλητοι, μετά τις εκρήξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News