Ειδήσεις

Ηρακλειώτης θύμα υπερβολικής αυστηρότητας

«Άλλο το κάνουμε ελέγχους, κάνουμε τη δουλειά μας και άλλο το κάνουμε αυτοσκοπό να κόβουμε πρόστιμα για να μαζέψουμε λεφτά»! Το παραπάνω μήνυμα θέλησε να στείλει από την πλευρά του αγανακτισμένος δημότης του Ηρακλείου, που δηλώνει «θύμα» της υπερβολικής αυστηρότητας εκ μέρους της Δημοτικής Αστυνομίας και του Δήμου Ηρακλείου και ζητά λίγη παραπάνω κατανόηση και ευαισθησία σε καιρούς, όπως σημειώνει, κρίσης και ανέχειας.

Μας έγραψε λοιπόν και φιλοξενούμε ακριβώς την ανοιχτή επιστολή, όπως μας την έστειλε ο συγκεκριμένος «παθών» συμπολίτης μας: «Όλα πλέον έχουν πέσει πάνω μας, χαράτσια, φόροι, ΕΝΦΙΑ, όλα στους μεσαίους, μικρούς και ανήμπορους! Ο Δήμος Ηρακλείου για να μαζέψει λεφτά βγάζει τη Δημοτική Αστυνομία για κλήσεις. Εντεταλμένη υπηρεσία, όχι απλά να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά με σκοπό μόνο και μόνο τα πρόστιμα, δεν εξηγείται αλλιώς αφού, χωρίς καμία προειδοποίηση ούτε ένα σφύριγμα, γράφουν αδιακρίτως ό,τι βρουν μπροστά τους!».

«Τρέξε, σε γράφουν»

«Χθες 12/01/2016 πάρκαρα για ένα τέταρτο απέναντι σε κατάστημα που διατηρώ (ΙΚΑΡΟΥ 14Α) επαγγελματική συνεργασία, για να πάρω κάποια αντικείμενα για ανακύκλωση. Το αυτοκίνητό μου ανοιχτό, τα κλειδιά επάνω. Στο κατάστημα απ' έξω δεν είχε θέση, αν το έβαζα εκεί θα έκλεινα την κυκλοφορία, σε κάποια στιγμή μου φωνάζουν απ' έξω: "Τρέξε, σε γράφουν". Βγαίνω έξω και εξηγώ στο δημοτικό αστυνομικό ότι άφησα το αυτοκίνητο για λίγο, να φορτώσω κάποια πράγματα και να φύγω.

Την κλήση μόλις είχε αρχίσει να τη γράφει... "σε παρακαλώ" - του λέω - "λίγη κατανόηση. Βλέπεις, είμαι απέναντι, τα κλειδιά είναι επάνω στο αυτοκίνητο, το παράθυρο ανοιχτό... θέλω να φορτώσω και να φύγω...".

"Τώρα σε έγραψα", μου λέει, ενώ συμπλήρωνε ακόμη το έντυπο!

Δεν άντεξα, βγήκα εκτός εαυτού, άρχισα να φωνάζω...

Είμαστε σε μια δύσκολη εποχή, προσπαθούμε όλοι μας με δυσκολία να τα βγάζουμε πέρα οικονομικά, τα πρόστιμα αυτά είναι μια επιπλέον φορολογία, ένα ακόμη χαράτσι στους δημότες. Οι Δήμοι δεν έπρεπε να δεχτούν τα πρόστιμα αυτά να μπαίνουν σαν εισόδημα στα ταμεία τους, με ταυτόχρονη μείωση την εισροή εσόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό, αρκετά χαράτσια, έμμεσους και άμεσους φόρους πληρώνουμε. Το Ηράκλειο δα είναι ένα χρυσωρυχείο για τον κρατικό κορβανά», συνεχίζει σε γλαφυρό ύφος ο συμπολίτης μας και καταλήγει: «Και θα μου πείτε, τι να κάνει η Δημοτική Αστυνομία, να μη γράφει, να μην κόβει κλήσεις για παρανομίες ή παραβάσεις του ΚΟΚ;

Και βέβαια πρέπει να κάνει τη δουλειά της, αλλά όχι αυτό να είναι αυτοσκοπός.

Πόσα θα μαζέψουμε σήμερα;

Κι εμείς σαν πολίτες πρέπει να είμαστε σοβαροί και συνεπείς, να σεβόμαστε τον ΚΟΚ.

Πρέπει να υπάρχει λίγη κατανόηση, περνάμε δύσκολους καιρούς, ένα σφύριγμα, μια προειδοποίηση.

Αλλιώς μας θέλουν υποχείρια όμηρους στην εφορία, αφού δεν μπορούμε να πληρώνουμε πλέον...

Ευχαριστώ,

Μανόλης Βριθιάς»...

Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια