Ειδήσεις

Μονόδρομος οι κινητοποιήσεις για τους αγρότες

"Νίπτω τας χείρας μου", διεμήνυσε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου στους νέους αγρότες της Κρήτης που τον επισκέφθηκαν, διεκδικώντας λύση στις "κουτσουρεμένες" επιδοτήσεις που έλαβαν, παραπέμποντάς τους στον ευρωπαίο επίτροπο Γεωργίας, ο οποίος και θα έρθει στην Ελλάδα στα τέλη Ιανουαρίου.

Στη σύσκεψη που παραβρέθηκε και ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης του νησιού, οι αγρότες εξέθεσαν την άσχημη οικονομική κατάσταση την οποία και βιώνουν, ζητώντας να τους καταβληθούν άμεσα οι επιδοτήσεις

Άκαρπη ωστόσο αποδείχτηκε μια ακόμη συνάντηση, αυτή τη φορά της ομάδας αμπελουργών του νησιού με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, η οποία και επικαλέστηκε έλλειψη προσωπικού αφήνοντας ανοικτή τη διαδικασία των αποζημιώσεων για ένα 6άμηνο. Για αντιαγροτική πολιτική και έλλειψη σχεδιασμού μίλησε ο κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης, στο Ράδιο 9.84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.  

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην αυριανή πανελλαδική σύσκεψη των συντονιστικών οργάνων των αγροτών όλης της χώρας στο "Βελλίδειο" Συνεδριακό Κέντρο όπου αναμένονται οι τελικές αποφάσεις με τις κινητοποιήσεις για τους αγρότες να θεωρούνται μονόδρομος.

Βάλια Μπούη

Σχόλια