default-image

Το αερόδρομιο Σητείας θα δώσει πνοή στο νησί

Κρήτη
Το αερόδρομιο Σητείας θα δώσει πνοή στο νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως μια σύγχρονη, ασφαλή και υψηλών προδιαγραφών διεθνή πύλη εισόδου που θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της Ανατολικής Κρήτης και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, χαρακτήρισε το Αεροδρόμιο της Σητείας ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του νέου Αεροσταθμού "Βιτσέντζος Κορνάρος", στη Σητεία παρόντων των υπουργού Μεταφορών, βουλευτών, δημάρχων, τοπικών φορέων και κατοίκων της περιοχής.

Το αεροδρόμιο τόνισε ο περιφερειάρχης είναι το τρίτο πολιτικό αεροδρόμιο της Κρήτης, που θα δώσει μια νέα πνοή στην κοινωνική, οικονομική εμπορική και τουριστική ζωή της Σητείας, του Λασιθίου και της Κρήτης γενικότερα.

Ο κ. Αρναουτάκης παράλληλα ανέφερε, ότι, η αναβάθμιση του τουρισμού είναι προτεραιότητα στη νέα στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης και ότι τα αναπτυξιακά έργα που εκτελούνται στο νησί συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου Σητείας ενισχύουν την προσπάθεια αύξησης της τουριστικής κίνησης της όλο το χρόνο.

Το αεροδρόμιο της Σητείας, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης «είναι ένα έργο που θα βοηθήσει την Κρήτη, να συμπεριληφθεί και να μετατραπεί σε κέντρο των σύγχρονων διεθνών δικτύων μεταφοράς ως βασικός κόμβος στην Νοτιανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο». Κλείνοντας την ομιλία του ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε στα στελέχη και τους εργαζόμενους του Αεροδρομίου καλή και δημιουργική αρχή στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα απεύθυνε κάλεσμα σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες αλλά και στους τουριστικούς πράκτορες να στηρίξουν έμπρακτα τη Σητεία και γενικά το Λασίθι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News